1. Home
  2. Grekland
  3. Thassos
  4. Skala Prinos
Skala Prinos

Resor till Skala Prinos

Skön atmosfär i gamla fiskebyn Skala Prinos

Till Skala Prinos på öns nordvästra kust åker du som vill njuta av lugn och ro i en skön grekisk atmosfär. Här trivs barnfamiljerna bra då stranden är långgrund och mjuk. I Skala Prinos finns några tavernor, mataffär och ett av de sista aktiva traditionella båtvarven på Thassos. Byn Prinos har en populär marknad på måndagar. Här njuter du av lugnet och en solnedgång som är en av Thassos bästa.

Restauranger i Skala Prinos

I Skala Prinos finns några tavernor, kaféer och mataffär. Fortsätter du västerut mot campingen finns ytterligare fler tavernor. Här njuter du av det lokala grekiska köket, grillat kött och färsk fisk direkt från havet.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
7ºC
11ºC
15ºC
17ºC
22ºC
26ºC
31ºC
31ºC
29ºC
21ºC
15ºC
14ºC
Min
3ºC
7ºC
12ºC
10ºC
13ºC
19ºC
23ºC
25ºC
21ºC
15ºC
12ºC
11ºC

Populära boenden

Utflykter

Jeepsafari

Upptäck ön via små terrängvägar. Jeepen tar dig till fantastiska platser som du aldrig skulle ha upptäckt annars. Guiden kommer att berätta mer om området och ge dig gott om möjligheter att ta bilder längs vägen. Dagen börjar med ett stopp i byn Kastro och en trevlig utsiktspunkt. Turen fortsätter sedan mot en av öns många källor. Efter en kort promenad kommer du fram till vattenfallet Apostolos. Efter stoppet vid detta vattenfall åker ni vidare till den högsta punkten i bergskedjan Ypsaro med fantastisk utsikt över ön Thassos. En här kan du njuta av en picknick eller BBQ. Det sista stoppet sker vid Lake Marries.

Båttur

Simma, sola och framför allt njut! Båten avgår från Limenaria/Potos hamn för att segla längs den thassiska kusten. Du kommer att se Thassos dolda vikar, vackra klippformationer och om du har tur kanske du till och med får besök av delfinerna! Runt middagstid stannar vi för att förbereda grillen och du har tid att simma, snorkla, sola, koppla av. Allt som allt, en underbar dag till havs!

Kanotpaddling på Nestosfloden

Nestosfloden börjar i Rilabergen i Bulgarien och rinner ut i Egeiska havet mittemot Thassos. Det är ett vackert naturreservat med en rik flora, varav en del bara växer här. Du har även chansen att se vildhästar. På morgonen åker ni med färja till Keramotie, och sen vidare till Stavroulopolis, där kanotturen börjar. Under den cirka 1,5 timmar långa turen får du även veta mer om regionen. Under erfaren ledning paddlar ni en 20 km lång sträcka med både ström och lugnt vatten.

Segling längs kusten

Segla längs Thassos vackra stränder, ta ett dopp i det kristallklara vattnet och njut av den magiska upplevelsen av att stå vid rodret på en segelbåt. Resan leds av en kapten som gärna svarar på alla dina frågor och stopp görs efter överenskommelse. Snorklingsutrustning finns att tillgå. Detta är ett unikt sätt att upptäcka platser som bara kan nås med båt.

Ytterligare information om utflykter

Du kan boka olika utflykter lokalt. De angivna priserna är vägledande och det kan hända att utflykter inte ställs in på grund av bristande intresse eller att de avviker från beskrivningen.

Praktisk information

Huvudstad:
Huvudstad är Aten.

Tidsskillnad:
Grekland är 1 timme före Sverige.

Språk:
Det officiella språket är grekiska. Men du klarar dig på engelska (och delvis på tyska).

Valuta:
Den officiella valutan är euro.

Dricks:
Det är normalt att ge 10 % av totalbeloppet i dricks på barer och restauranger i Grekland.

Elektricitet:
220 Volt.

Vatten:
Det rekommenderas att inte dricka vattnet från kranen.

Mat:
Typiska grekiska maträtter är bland annat Souvlaki, Tzatziki och Mousaka.

Mobiltelefon:
En svensk mobil fungerar normalt sett även i Grekland. Kontrollera det för säkerhetsskull med din mobiloperatör och var försiktigt med internetavgifter.

Resedokument:
När du åker till Grekland måste du ha ett giltigt pass.

Hyra scooter:
Att hyra scooter i Grekland är ett bra sätt att komma runt på och det krävs att du har körkort. Att hyra scooter är på eget ansvar, och kom ihåg hjälm.

OBS:

Turistskatt utkrävs i Grekland. Skatten är baserad på hotellets officiella klassificering och vistelsens längd. Observera att Airtours klassificering kan skilja sig från hotellets officiella.

Skatten betalas direkt till boendet vid ankomsten. Följande priser gäller per inkvartering/natt:

Hotell / lägenheter klass 1 - 2: 0,50 €

Hotell / lägenheter klass 3: 1,5 €

Hotell / lägenheter klass 4: 3 €

Hotell / lägenheter klass 5: 4 €