1. Home
  2. Grekland
  3. Karpathos
  4. Arkassa
Arkassa

Resor till Arkassa

Avkopplande semester i byn Arkassa

Arkassa är, efter huvudstaden Pigadia, den största byn på ön Karpathos och den ligger längs kusten i södra delen av ön. Arkassa är omtyckt av turister tack vare sina smala och gemytliga gator. Här finner du även två små stränder som är åtskilda av en berg med den gamla stadsmuren från Arkassa. Om du tar dig upp längs en stig till toppen av berget, belönas du med en fantastisk utsikt över omgivningarna.

Inte långt från Arkassa finns en fiskeby där du kan avnjuta läckra, nyligen fångade fiskrätter på någon av de mysiga restaurangerna. Arkassa är inte särskilt trafikerat av bussar och taxibilar. Särskilt under försäsong och eftersäsong är antalet bussar och taxibilar mycket begränsat, och de lokala bussarna börjar inte trafikera förrän i början av maj. Därför är det starkt rekommenderat att hyra en bil för att ta dig runt och utforska området.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
14ºC
16ºC
17ºC
20ºC
24ºC
28ºC
30ºC
29ºC
28ºC
24ºC
20ºC
17ºC
Min
9ºC
11ºC
12ºC
14ºC
18ºC
22ºC
24ºC
24ºC
22ºC
18ºC
15ºC
12ºC

Populära boenden

Populärt resmål för:

Äldre par Familjer med äldre barn Familjer med små barn Unga par

Utflykter

Vi tilbyder et godt udvalg af udflugter til din rejse til Karpathos. Herunder kan du se vores gæsters favoritudflugter, men vi tilbyder flere end dem. De angivne priser er vejledende. Det er muligt at udflugtsprogrammet kan afvige fra beskrivelsen eller annulleres på grund af manglende efterspørgsel. Få inspiration til hvad du kan opleve på din destination og bestil dine udflugter her.

Olympos

Karpathos højdepunkt at se! Mandag går du ombord på båden med rejseguiden for, at sejle til bjerglandsbyen Olympos. Der træder vi tilbage i tiden og tager en smuk tur gennem landsbyen efterfulgt af fritid i fiskerlandsbyen Diafani. Olympos er øens must-see!

Sunweb Landsbytur

På denne bjergtur med en Sunweb tour guide, får du et indtryk af, hvordan lokalbefolkningen stadig bor i de autentiske landsbyer, som vi vil støde på. Vi slutter denne dag med en solnedgang og en lækker græsk middag på vestsiden af øen.

Strandtur

Nyd en dag på båden og sejl langs de smukkeste strande og svømmesteder på øen. Undervejs stopper vi for at nyde en lækker BBQ!

Saria

Sejl til den uberørte ø Saria, hvor du kan vandre og svømme i huler. En eventyrlig dag!

Praktisk information

Huvudstad:
Huvudstad är Aten.

Tidsskillnad:
Grekland är 1 timme före Sverige.

Språk:
Det officiella språket är grekiska. Men du klarar dig på engelska (och delvis på tyska).

Valuta:
Den officiella valutan är euro.

Dricks:
Det är normalt att ge 10 % av totalbeloppet i dricks på barer och restauranger i Grekland.

Elektricitet:
220 Volt.

Vatten:
Det rekommenderas att inte dricka vattnet från kranen.

Mat:
Typiska grekiska maträtter är bland annat Souvlaki, Tzatziki och Mousaka.

Mobiltelefon:
En svensk mobil fungerar normalt sett även i Grekland. Kontrollera det för säkerhetsskull med din mobiloperatör och var försiktigt med internetavgifter.

Resedokument:
När du åker till Grekland måste du ha ett giltigt pass.

Hyra scooter:
Att hyra scooter i Grekland är ett bra sätt att komma runt på och det krävs att du har körkort. Att hyra scooter är på eget ansvar, och kom ihåg hjälm.

OBS:

Turistskatt utkrävs i Grekland. Skatten är baserad på hotellets officiella klassificering och vistelsens längd. Observera att Airtours klassificering kan skilja sig från hotellets officiella.

Skatten betalas direkt till boendet vid ankomsten. Följande priser gäller per inkvartering/natt:

Hotell / lägenheter klass 1 - 2: 0,50 €

Hotell / lägenheter klass 3: 1,5 €

Hotell / lägenheter klass 4: 3 €

Hotell / lägenheter klass 5: 4 €