1. Home
  2. Grekland
  3. Karpathos
  4. Lefkos
Lefkos

Resor till Lefkos

Vita sandstränder på Lefoks

För strandälskare och de som söker sann ro är Lefkos den perfekta platsen! Det är en fridfull by omgiven av vackra tallskogar och vita sandstränder. I denna pittoreska by hittar du några tavernor och små livsmedelsbutiker.

Lefkos, beläget på den charmiga ön Karpathos, är en utmärkt utgångspunkt för att utforska resten av ön med hjälp av en bil och upptäcka fantastiska platser. I en närliggande by finns en magnifik kyrka som är väl värd ett besök. Glöm inte heller att stanna till vid de många tavernorna för att smaka på lokala delikatesser. Här tillverkas bland annat Chilopites, Makarounes och Kouloures.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
18ºC
18ºC
22ºC
21ºC
25ºC
26ºC
26ºC
28ºC
26ºC
24ºC
21ºC
20ºC
Min
12ºC
12ºC
16ºC
16ºC
18ºC
18ºC
19ºC
19ºC
20ºC
18ºC
16ºC
14ºC

Populära boenden

Utflykter

För att få dig i semesterstämning vill vi ge dig lite inspiration till roliga resor, nedan är våra gästers favoriter. Priserna som visas är vägledande, speciella rabattpriser gäller för spädbarn och barn. Observera att allt kan ändras. Vill du följa med på någon av dessa utflykter? Boka dessa och andra utflykter med vår reseledare, via Airtours kontaktcenter eller lokal representant när du anländer till din destination.

Olympos

Karpathos, en höjdpunkt att uppleva! På måndag går du ombord på båten med reseguiden för att segla till bergsbyn Olympos. Där kliver vi tillbaka i tiden och tar en vacker promenad genom byn följt av fritid i fiskebyn Diafani. Olympos är öns måste-se!

Airtours Villagetour

På denna bytur med en Airtours-reseledare får du ett intryck av hur lokalbefolkningen fortfarande lever i de autentiska byarna som vi kommer att stöta på. Vi avslutar denna dag med en solnedgång och en utsökt grekisk middag på västra sidan av ön.

Strandtur

Njut av en dag på båten och segla längs de vackraste stränderna och badplatserna på ön. Längs vägen stannar vi för att njuta av en utsökt BBQ!

Saria

Segla till den orörda ön Saria, där du kan vandra och simma i grottor. En äventyrlig dag!

Praktisk information

Huvudstad:
Huvudstad är Aten.

Tidsskillnad:
Grekland är 1 timme före Sverige.

Språk:
Det officiella språket är grekiska. Men du klarar dig på engelska (och delvis på tyska).

Valuta:
Den officiella valutan är euro.

Dricks:
Det är normalt att ge 10 % av totalbeloppet i dricks på barer och restauranger i Grekland.

Elektricitet:
220 Volt.

Vatten:
Det rekommenderas att inte dricka vattnet från kranen.

Mat:
Typiska grekiska maträtter är bland annat Souvlaki, Tzatziki och Mousaka.

Mobiltelefon:
En svensk mobil fungerar normalt sett även i Grekland. Kontrollera det för säkerhetsskull med din mobiloperatör och var försiktigt med internetavgifter.

Resedokument:
När du åker till Grekland måste du ha ett giltigt pass.

Hyra scooter:
Att hyra scooter i Grekland är ett bra sätt att komma runt på och det krävs att du har körkort. Att hyra scooter är på eget ansvar, och kom ihåg hjälm.

OBS:

Turistskatt utkrävs i Grekland. Skatten är baserad på hotellets officiella klassificering och vistelsens längd. Observera att Airtours klassificering kan skilja sig från hotellets officiella.

Skatten betalas direkt till boendet vid ankomsten. Följande priser gäller per inkvartering/natt:

Hotell / lägenheter klass 1 - 2: 0,50 €

Hotell / lägenheter klass 3: 1,5 €

Hotell / lägenheter klass 4: 3 €

Hotell / lägenheter klass 5: 4 €