Voyage Torba, ett modernt hotell, är inbäddat i den gröna praktfullheten i Torba-bukten. Centrum av Bodrum är en kort resa på cirka sex kilometer med dolmus. Med en gyllene sandstrand precis utanför dörren behöver du bara välja din solstol på morgonen och njuta av solen och din semester.Det finns också solstolar runt poolerna, där du kan koppla av i den turkiska solen. För de yngre finns det både en barnpool och vattenrutschbanor, samt mini- och barnklubben. Det bästa är slutet på dagen när det populära minidiskot sätter igång.
Vid stranden finns gott om solstolar, medan poolområdena inbjuder till avkoppling i den turkiska solen. För de yngre erbjuds barnpooler, vattenrutschbanor och underhållning med mini- och barnklubbar. Dagarna avslutas perfekt med det omtyckta minidiskoteket.
Upplev kulinarisk njutning på någon av hotellets sju à la carte-restauranger eller njut av de många valmöjligheterna på hotellets buffé.
Voyage Torba har en förtrollande hotellmiljö med bougainvillea-täckta byggnader utspridda i en trädgård fylld av palmer, olivträd och färgsprakande blommor. Till Bodrum centrum kommer man enkelt med den lokala minibusse, dolmus.
Alla måltider serveras i bufféform
* Frukost från kl.07:00 - 11:00
* Lunch från kl.12:30 - 14:30
* Middag från kl. 19:00 – 21:30
* Snacks från kl. 12:30 - 16:00
* Turkiska snacks från kl. 13:00 – 17:00
* Glass från kl. 10:00 -18:00
* Kaffe, te och kakor från kl. 10:00 - 18:00
* Sent snacks från kl. 00:00 – 01:00
* Bröd och soppa från kl. 13:00 – 19:00
* Lokala och importerade (icke) alkoholhaltiga drycker 24 timmar om dygnet
* Minibaren fylls med vatten, öl och läsk dagligen
- De privata rummen är i Voyage Torba Private. En ny del ligger mittemot Hotel Voyage Torba. Detta område har en egen pool och du kan naturligtvis använda alla faciliteter på Hotel Voyage Torba.
- Casper barnklubb är tillgänglig för barn från åldern 0 - 3 år under uppsyn av föräldrar
- Den japanska restaurangen (15 €) och stekhuset (20 €) är har en avgift.
Du kommer att flyga till Bodrum. Denna flygning tar cirka 3 timmar och 45 minuter. Vid ankomst till flygplatsen möts du av reseledare eller lokal representant.
Det är möjligt att boka transfer i bokningsprocessen. Transfertiderna är enligt följande:
Guvercinlik - cirka 45 minuter
Torba - cirka 60 minuter
Bodrum - cirka 60 till 100 minuter
Gümbet - cirka 70 till 120 minuter
Gündogan, Türkbükü, Ortakent och Yalikavak - cirka 100 till 120 minuter
Ortakent - cirka 90 till 120 minuter
Bitez - cirka 90 till 120 minuter
Didim - ca 100 minuter från BJV flygplats och ca 140 minuter från ADB flygplats
Turgutreis - cirka 105 till 120 minuter
Güllük - cirka 30 minuter
Yaliciftlik - cirka 60 till 90 minuter
Huvudstad:
Huvudstaden är Ankara.
Tidsskillnad:
Turkiet är en timme före Sverige. Det vill säga, när klockan är 12 i Sverige, är den 13 i Turkiet.
Språk:
Det officiella språket är turkiska. Inom turistnäringen och storstäder talas mest engelska eller tyska.
Valuta:
Turkiska Lira (TL). På de flesta ställen kan du också betala med euro, men inte alltid till bästa kurs. Du kan växla svenska kronor och euro i alla banker, på de flesta växlingskontor och postkontor. Observera att du utöver uttagsavgifter som betalas till din svenska bank också betalar en uttagsavgifter på cirka 5% till den turkiska banken.
Dricks:
I Turkiet är det vanligt att man dricksar personalen för servicen. Lönerna i tjänstesektorn är låga och personalen förlitar sig ofta på dricks. I priser ingår inte dricks, eftersom det är något du själv väljer, och dricks-systemet är en del av kulturen. Vi uppmuntrar dig att följa och respektera denna sed och ge dricks till anställda i tjänstesektorn, som servitörer, städare, taxichaufförer, lokala guider, etc. På hotell, restauranger, kaféer etc. förväntas det att du ger ca 10% av totalkostnaden i dricks. Observera att på vissa platser ingår "serviceavgift" i notan, då förväntas du inte ge ytterligare dricks.
El:
Man använder 220 Volt i Turkiet, som i Sverige.
Vatten:
Vi rekommenderar att du bara dricker vatten på flaska, och aldrig från kranen. Samt att du är försiktig med isbitar, om inte dessa är gjorda av källvatten.
Mat och dryck:
Priserna är något lägre än i Sverige. En måltid kostar omkring 100 till 125 kr. Vin kostar lika mycket som i Sverige - vare sig det rör sig om importerade eller lokalt producerat vin. Importerad alkohol kan vara dyrare än det är i Sverige.
Mobiltelefon:
En svensk mobil fungerar även i Turkiet. Kontrollera eventuellt med din mobilleverantör om du är registrerad för internationell telefoni. Var försiktig med att använda dataroaming, eftersom det är mycket höga kostnader att använda detta i Turkiet. Det lönar sig ofta för att köpa ett telefonkort i Turkiet, om du vill ringa hem under semestern.
Transport:
Det är enkelt och billigt att ta sig runt på lokala minibussarna, "dolmus". Det står i vindrutan vart bussen ska och det är bara säga till chauffören när du vill hoppa av. Du betalar när du går på bussen. Bussen stannar ofta längs vägen. De bussar som går mellan städerna är av hög kvalitet och till mycket rimliga priser. Dessutom är det fortfarande billigt att ta en taxi i Turkiet, men försök att komma överens om ett fast pris innan resan startar. Vi rekommenderar också att du hyr en bil så att du kan ta dig runt på egen hand. Vi rekommenderar inte att du hyr motorcykel eller skoter.
Pass och visum:
Svenska medborgare behöver inte visum för resor som varar mindera än 3 månader i Turkiet. Ditt pass måste vara giltigt i minst sex månader efter hemresan. Reser du eller någon av dina medresenärer på ett utländskt pass eller har flera medborgarskap, ber vi dig kontakta den turkiska ambassaden i Stockholm på tel. 08-230 840 41 för eventuella visumregler.
Reseförsäkring:
Den offentliga sjukförsäkringen gäller inte i Turkiet. Därför är det oerhört viktigt att teckna en reseförsäkring när de reser på semester till Turkiet. Med reseförsäkring får du aktiv och professionell hjälp på plats om en olycka inträffar. Du kan också teckna en reseförsäkring genom Airtours.
Tips:
Vi rekommenderar att du läser UD: s till Turkiet på https://www.regeringen.se/uds-reseinformation/
Vaccination:
Du behöver inte vaccinera dig när du reser till Turkiet. Vi rekommenderar dig att kontakta en läkare.
Ramadan:
Ramadan spelar en viktig roll i turkisk kultur. Även om inte allt är stängt på turistorterna, är detta något man bör ha i åtanke om man besöker Turkiet under ramadan.
Oooops! något gick fel.
Vänligen försök igen.