1. Home
  2. Turkiet
  3. Bodrum-halvön
Bodrum-halvön

Resor till Bodrum-halvön

Den Egeiska kusten: en oas av tropisk vegetation, magnifika stränder och charmiga semesterorter

Denna bördiga region är känd för sina vindlande vingårdar. Det soliga klimatet gynnar odlingen av en mängd frukter och grönsaker, vilket gör det till en fröjd för det turkiska kök.

När du besöker de många restaurangerna längs kuststäderna kan du förvänta dig en kulinarisk fest. De erbjuder en överflöd av färsk frukt, nyskördade grönsaker, grillat kött och mångfaldiga sallader, allt serverat antingen separat eller konstfullt blandat i varje rätt. Dessa delikatesser är ofta ackompanjerade av en rik variation av smakfulla såser. På samma sätt som Spaniens tapas, har Turkiet sina mezés, små utsökta smårätter som följs av färskt bröd.

Bodrum-halvön ditt semesterparadis med rika upplevelser

Bodrum-halvön, belägen längs den sydvästra kusten av Turkiet intill Marmariskusten, är en av de mest förtrollande destinationerna i landet. Utforska de små och stora vikarna med sina bedårande stränder, utforska pittoreska städer och njut av enastående landskap. Dessutom utgör denna plats en perfekt bas för utflykter till några av Turkiets mest eftertraktade sevärdheter, inklusive de historiska kungliga gravarna i Dalyan och de imponerande ruinstäderna i Efesos. En kort båttur bort väntar även den charmiga grekiska ön Kos, vilket ger dig möjlighet att uppleva två länder under samma resa.

Bodrum-halvön rymmer en rad semesterorter som omringar huvudstaden Bodrum. Här kan du förvänta dig inte bara eleganta hotell och bekväma semesterlägenheter, utan även en pulserande atmosfär med många restauranger, barer, nattklubbar och shoppinggator som erbjuder allt du kan önska dig. Staden kretsar kring en pittoresk hamn där vackra segelbåtar lägger till för att förtrollas av staden. Vid hamnen ligger även Bodrums slott, numera ett museum med fokus på undervattensarkeologi. Ett besök här är en oförglömlig upplevelse.

Utforska den egeiska kusten, från Bodrum till Didim

Resor till den egeiska kusten och Bodrum ger dig möjlighet att besöka en mängd närliggande semesterorter som enkelt kan nås med dolmus (kollektiv minibuss) eller prisvärda taxiresor. Utforska till exempel det fridfulla och familjevänliga Bitez och Gümbet, som båda bjuder på områdets bästa stränder och ett livligt nattliv. I natursköna och romantiska Torba kan du förlora dig i de vackra omgivningarna, medan Turgutreis imponerar med sina oändliga strandsträckor och ett brett utbud av vattensportaktiviteter. Något längre från Bodrum ligger den lugna byn Didim, som inte bara har en vacker sandstrand utan även det imponerande Apollo-templet, en av områdets mest betydelsefulla historiska sevärdheter. Templet, byggt för ungefär 2800 år sedan, sägs ha varit bostad för guden Apollo och är en skatt som berikar din resa på Bodrum-halvön.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
13ºC
16ºC
18ºC
21ºC
25ºC
32ºC
35ºC
34ºC
31ºC
25ºC
20ºC
14ºC
Min
5ºC
8ºC
9ºC
11ºC
16ºC
20ºC
23ºC
23ºC
19ºC
15ºC
11ºC
6ºC

Populära boenden

Flyginformation

Flygresan

Du kommer att flyga till Bodrum. Denna flygning tar cirka 3 timmar och 45 minuter. Vid ankomst till flygplatsen möts du av Airtours reseledare eller lokal representant.

Transfer

Det är möjligt att boka transfer i bokningsprocessen.

Transfertiderna är enligt följande:

Guvercinlik - ca 45 minuter

Torba - ca 60 minuter

Bodrum - ca 60 minuter

Gümbet - ca 70 minuter

Gündogan, Türkbükü, Ortakent och Yalikavak - ungefär mellan 70 och 90 minuter

Bitez - ca 75 minuter

Didim - ca 100 minuter från BJV-flygplatsen och ca 140 minuter från ADB-flygplatsen

Turgutreis - ca 90 minuter

Güllük - ca 30 minuter

Yaliciftlik -  ca 60 minuter