1. Home
  2. Turkiet
  3. Bodrum-halvön
Bodrum-halvön

Resor till Bodrum-halvön

Den Egeiska kusten: en oas av tropisk vegetation, magnifika stränder och charmiga semesterorter

Denna bördiga region är känd för sina vindlande vingårdar. Det soliga klimatet gynnar odlingen av en mängd frukter och grönsaker, vilket gör det till en fröjd för det turkiska kök.

När du besöker de många restaurangerna längs kuststäderna kan du förvänta dig en kulinarisk fest. De erbjuder en överflöd av färsk frukt, nyskördade grönsaker, grillat kött och mångfaldiga sallader, allt serverat antingen separat eller konstfullt blandat i varje rätt. Dessa delikatesser är ofta ackompanjerade av en rik variation av smakfulla såser. På samma sätt som Spaniens tapas, har Turkiet sina mezés, små utsökta smårätter som följs av färskt bröd.

Bodrum-halvön ditt semesterparadis med rika upplevelser

Bodrum-halvön, belägen längs den sydvästra kusten av Turkiet intill Marmariskusten, är en av de mest förtrollande destinationerna i landet. Utforska de små och stora vikarna med sina bedårande stränder, utforska pittoreska städer och njut av enastående landskap. Dessutom utgör denna plats en perfekt bas för utflykter till några av Turkiets mest eftertraktade sevärdheter, inklusive de historiska kungliga gravarna i Dalyan och de imponerande ruinstäderna i Efesos. En kort båttur bort väntar även den charmiga grekiska ön Kos, vilket ger dig möjlighet att uppleva två länder under samma resa.

Bodrum-halvön rymmer en rad semesterorter som omringar huvudstaden Bodrum. Här kan du förvänta dig inte bara eleganta hotell och bekväma semesterlägenheter, utan även en pulserande atmosfär med många restauranger, barer, nattklubbar och shoppinggator som erbjuder allt du kan önska dig. Staden kretsar kring en pittoresk hamn där vackra segelbåtar lägger till för att förtrollas av staden. Vid hamnen ligger även Bodrums slott, numera ett museum med fokus på undervattensarkeologi. Ett besök här är en oförglömlig upplevelse.

Utforska den egeiska kusten, från Bodrum till Didim

Resor till den egeiska kusten och Bodrum ger dig möjlighet att besöka en mängd närliggande semesterorter som enkelt kan nås med dolmus (kollektiv minibuss) eller prisvärda taxiresor. Utforska till exempel det fridfulla och familjevänliga Bitez och Gümbet, som båda bjuder på områdets bästa stränder och ett livligt nattliv. I natursköna och romantiska Torba kan du förlora dig i de vackra omgivningarna, medan Turgutreis imponerar med sina oändliga strandsträckor och ett brett utbud av vattensportaktiviteter. Något längre från Bodrum ligger den lugna byn Didim, som inte bara har en vacker sandstrand utan även det imponerande Apollo-templet, en av områdets mest betydelsefulla historiska sevärdheter. Templet, byggt för ungefär 2800 år sedan, sägs ha varit bostad för guden Apollo och är en skatt som berikar din resa på Bodrum-halvön.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
13ºC
16ºC
18ºC
21ºC
25ºC
32ºC
35ºC
34ºC
31ºC
25ºC
20ºC
14ºC
Min
5ºC
8ºC
9ºC
11ºC
16ºC
20ºC
23ºC
23ºC
19ºC
15ºC
11ºC
6ºC

Populära boenden

Flyginformation

Airtours flyger från Skandinavien till Bodrum.

Flyg och biljetter

Flygresan tar ca 3 timmar och 55 minuter till Bodrum. Flygtiderna är preliminära, slutgiltiga tider meddelas på biljetten. Dina resehandlingar erhålles ca en vecka före avgång. Vi rekommenderar att man är på flygplatsen två timmar före avgång, en timme före avgång stänger incheckningen.

Du kan lägga till bagage i bokningssteg ett,  priset styrs av flygbolaget som trafikerar sträckan.

Medtag giltigt ej skadat pass. Eventuellt visum är resenärens ansvar. Kontrollera att namnen överensstämmer med pass/nationellt ID-kort. Hör av dig omgående om namnen är felstavade.

På biljetten anges avgångs och ankomsttider i lokaltid.  Du får ditt boarding-pass på flygplatsen. Var extra uppmärksam på avresetiderna vid sena avgångar – kom ihåg att datumet ändras vid midnatt.

Ankomst och transfer

När du anländer på destinationen och har gått igenom tull och bagageutlämningen möts du upp av våra guider eller en lokal representant. Här får du vårt välkomstbrev samt utflyktsprogram. Här kommer du också få information om vart din transferbuss går ifrån.

Transfer till och från hotellet är inte inkluderat i priset utan finns som tillval i bokningsprocessen. Transfern genomförs med antingen vanlig buss, minibuss eller taxi och körs av lokalt anställda. I vissa fall kommer det också finnas en skandinavisk guide med på bussen.

Transfertider:

Bodrum: ca 80 minuter

Gündogan, Türkbükü: ca 90 minuter

Bitez: ca 70 minuter

Didim: ca 100 minuter från BJV-flygplatsen och ca 140 minuter från ADB-flygplatsen.

Turgutreis: ca 110 minuter

Torba: ca 40 minuter

Guvercinlik: ca 25 minuter

Gümbet: ca 60 minuter

Observera att angivna tider för transfer är exklusive stopp för gäster som ska av/på hotell längst med vägen.