1. Home
  2. Spanien
  3. Gran Canaria
  4. Puerto de Mogán
Puerto de Mogán

Resor till Puerto de Mogán

Puerto de Mogán, en charmig hamnstad

Puerto de Mogán är en charmig hamnstad på Gran Canarias sydkust. Staden ligger vid foten av en brant sluttning och är omgiven av vackra vulkanlandskap. Vitkalkade hus, färgglada blommor och små kanaler ger Puerto de Mogán en unik atmosfär. Stadens centrum är bilfri, vilket gör det till en perfekt plats för promenader. Här kan du njuta av den lugna atmosfären och det vackra utsikten över hamnen och bergen. Puerto de Mogán har en kort, gyllene sandstrand som är perfekt för barnfamiljer. Vattnet är lugnt och grunt, och det finns gott om kaféer och restauranger längs stranden.

I hamnen kan du ta en båttur till Puerto Rico eller Arguineguin. Du kan också hitta ett bra utbud av restauranger, däribland flera fiskrestauranger som serverar läckra lokala rätter. När det gäller nattliv är Puerto de Mogán inte lika livligt som andra orter på Gran Canaria. Men det finns ett antal mysiga jazz- och pianobarer där du kan njuta av god musik. Puerto de Mogán är ett perfekt resmål för dig som vill ha en avkopplande och trevlig semester.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
18ºC
17ºC
20ºC
22ºC
23ºC
25ºC
26ºC
28ºC
25ºC
25ºC
22ºC
19ºC
Min
13ºC
12ºC
14ºC
16ºC
18ºC
19ºC
20ºC
22ºC
20ºC
20ºC
17ºC
15ºC

Populära boenden

Praktisk information

Huvudstad:

Spaniens huvudstad är Madrid.

Språk:

Det officiella språket är spanska. Men du kan ofta klara dig med engelska eller tyska.

Tid:

Spanien har ingen tidsskillnad med Sverige. Förutom på Kanarieöarna, där det är 1 timme tidigare än i Sverige. Detta gäller både sommar- och vintertid.

Valuta:

Spaniens officiella valuta är euro. Att ta ut kontanter i Spanien och på Kanarieöarna är inga problem. Det finns uttagsautomater nästan överallt där du kan ta ut kontanter. Det går också bra att betala med kreditkort på många ställen.

Spänning:

Spänningen är 230 volt.

Resehandlingar:

Du måste ha ett giltigt pass eller identitetskort.

Om du inte har svenskt medborgarskap är det viktigt att kontrollera om andra regler gäller. Kontrollera med ambassaden för det land du vill resa till och de länder du reser igenom.

Observera!

För Spanien gäller följande:

I varje bokning måste minst en person vara 18 år eller äldre.

Att resa med korrekta handlingar är ditt eget ansvar. Airtours kan inte hållas ansvariga för detta.

Vaccination:

För aktuell information om vaccinationer och annan hälso- och reseinformation, besök din lokala vårdcentral.

Nödnummer:

Det spanska nödnumret för polis, ambulans och brandkår är 112.

Mat och dryck:

Spanien är känt för tapas (små rätter) och paella (ris med skaldjur). Spanien är också känt för sangria: ett fruktigt vin som serveras i en karaff med färsk frukt.

Vattnet i Spanien är inte som det du är van vid i Sverige. Det rekommenderas att inte dricka kranvatten. Det är bäst att köpa vatten på flaska i snabbköpet eller på hotellet/lägenheten.

Dricks:

I Spanien är det vanligt att ge mellan 5 och 10 % i dricks.

Öppettider:

Butiker i Spanien är öppna måndag till lördag från 09:00-14:00 och stänger sen för siesta. Butikerna öppnar igen 16:30-20:00. I turiststäder (vid kusten) är butikerna ofta öppna längre.

Viktigt att veta:

Det är obligatoriskt att betala turistskatt i Katalonien och på Balearerna. Kostnaden är per person och natt, för personer som är 17 år eller äldre. Du betalar kostnaden på plats vid incheckningen och beror på antalet stjärnor under din vistelse.