1. Home
  2. Spanien
  3. Gran Canaria
Gran Canaria

Resor till Gran Canaria

Gran Canaria är en charterfavorit med stränder för alla smaker

Gran Canaria är för alla! Här är vädret nästan alltid behagligt och du bjuds på underbara stränder, sagolik mat och hotell i världsklass. Vandra i bergen och besök genuina fiskebyar eller blomstrande botaniska trädgårdar med exotiska bananplantager. Huvudstaden Las Palmas bjuder på superb shopping och en fin sandstrand mitt i staden medan den solsäkra sydkusten passar soldyrkare och golfspelare.

Böljande sanddyner och lång sandstrand bjuder på kilometervis av badmöjligheter

På Gran Canarias södra kust sträcker badorterna ut sig på var sida om fyrtornet som ståtar på den sydliga spetsen. Välkända San Agustin och populära Playa del Inglés har varit med länge och får dig att känna dig som hemma. Badorterna bjuder på barnvänliga sandstränder och bra klass på restaurangerna. Stranden möter de väldiga sanddynerna i Maspalomas, som är en sevärdhet i sig. Här finns plats för både nakenstrand och naturreservat.

Charmiga fiskebyar och tropiska sandstränder ligger sida vid sida

Längs den natursköna sydvästra kusten ligger de små fiskebyarna och nybyggda semesterorterna som ett pärlband. Exklusiva Meloneras har en fin golfbana och lyxiga hotell. Lilla Arguineguin bjuder på kanariskt vardagsliv medan Puerto Rico med sin skyddade barnvänliga strand är ett turistmecka. Vackra Puerto de Mogán med sin välbevarade karaktär och livliga hamn är mysig och ett måste att besöka även om man inte bor här.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
18ºC
18ºC
20ºC
22ºC
23ºC
25ºC
26ºC
28ºC
26ºC
25ºC
21ºC
19ºC
Min
14ºC
14ºC
14ºC
16ºC
18ºC
20ºC
21ºC
22ºC
20ºC
20ºC
17ºC
15ºC

Populära boenden

Flyginformation

Airtours flyger från Skandinavien till Las Palmas.

Flyg och biljetter

Flygresan tar ca 5 timmar till  Las Palmas. Flygtiderna är preliminära, slutgiltiga tider meddelas på biljetten. Dina resehandlingar erhålles ca en vecka före avgång. Vi rekommenderar att man är på flygplatsen två timmar före avgång, en timme före avgång stänger incheckningen.

Du kan lägga till bagage i bokningssteg ett,  priset styrs av flygbolaget som trafikerar sträckan.

Medtag giltigt ej skadat pass. Eventuellt visum är resenärens ansvar. Kontrollera att namnen överensstämmer med pass/nationellt ID-kort. Hör av dig omgående om namnen är felstavade.

På biljetten anges avgångs och ankomsttider i lokaltid.  Du får ditt boarding-pass på flygplatsen. Var extra uppmärksam på avresetiderna vid sena avgångar – kom ihåg att datumet ändras vid midnatt.

Ankomst och transfer

När du anländer på destinationen och har gått igenom tull och bagageutlämningen möts du upp av våra guider eller en lokal representant. Här får du vårt välkomstbrev samt utflyktsprogram. Här kommer du också få information om vart din transferbuss går ifrån.

Transfer till och från hotellet är inte inkluderat i priset utan finns som tillval i bokningsprocessen. Transfern genomförs med antingen vanlig buss, minibuss eller taxi och körs av lokalt anställda. I vissa fall kommer det också finnas en skandinavisk guide med på bussen.