1. Home
  2. Spanien
  3. Gran Canaria
Gran Canaria

Resor till Gran Canaria

Gran Canaria är en charterfavorit med stränder för alla smaker

Gran Canaria är för alla! Här är vädret nästan alltid behagligt och du bjuds på underbara stränder, sagolik mat och hotell i världsklass. Vandra i bergen och besök genuina fiskebyar eller blomstrande botaniska trädgårdar med exotiska bananplantager. Huvudstaden Las Palmas bjuder på superb shopping och en fin sandstrand mitt i staden medan den solsäkra sydkusten passar soldyrkare och golfspelare.

Böljande sanddyner och lång sandstrand bjuder på kilometervis av badmöjligheter

På Gran Canarias södra kust sträcker badorterna ut sig på var sida om fyrtornet som ståtar på den sydliga spetsen. Välkända San Agustin och populära Playa del Inglés har varit med länge och får dig att känna dig som hemma. Badorterna bjuder på barnvänliga sandstränder och bra klass på restaurangerna. Stranden möter de väldiga sanddynerna i Maspalomas, som är en sevärdhet i sig. Här finns plats för både nakenstrand och naturreservat.

Charmiga fiskebyar och tropiska sandstränder ligger sida vid sida

Längs den natursköna sydvästra kusten ligger de små fiskebyarna och nybyggda semesterorterna som ett pärlband. Exklusiva Meloneras har en fin golfbana och lyxiga hotell. Lilla Arguineguin bjuder på kanariskt vardagsliv medan Puerto Rico med sin skyddade barnvänliga strand är ett turistmecka. Vackra Puerto de Mogán med sin välbevarade karaktär och livliga hamn är mysig och ett måste att besöka även om man inte bor här.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
18ºC
18ºC
20ºC
22ºC
23ºC
25ºC
26ºC
28ºC
26ºC
25ºC
21ºC
19ºC
Min
14ºC
13ºC
15ºC
16ºC
18ºC
20ºC
21ºC
22ºC
20ºC
20ºC
17ºC
15ºC

Populära boenden

Flyginformation

Flygresan

Du flyger till Gran Canaria (Las Palmas). Flygresan tar ca 6 timmar. Vid ankomsten till flygplatsen möts du av en reseledare eller lokala representant.

Transfer

Det är möjligt att boka en transfer i bokningsstegen.

Det är möjligt att för ankomster till flygplatsen med mindre än 26 personer kommer en skyttelbuss att ta dig till ditt boende. Vi försöker sträva efter en maximal väntetid på 60 minuter på flygplatsen, innan överföringen till respektive plats avgår.

Transfertiderna är (ungefär) enligt följande:

Bahia Feliz - ca 65 minuter

San Agustin - ca 60 minuter

Playa del Ingles - ca 75 minuter

Maspalomas - ca 85 minuter

Meloneras - ca 85 minuter

Arguineguin - ca 90 minuter

Puerto Rico - ca 95 minuter

Amadores - ca  100 minuter

Playa del Cura - ca 105 minuter

Taurito 105 - ca minuter

Puerto de Mogan - ca 110 minuter

Las Palmas 85 - ca minuter