1. Home
  2. Spanien
  3. Fuerteventura
  4. Morro Jable
Morro Jable

Resor till Morro Jable

Här väntar härligt strand och havsliv

Morro Jable ligger vid den södra spetsen av Jandia-stranden, längst ner på Fuerteventura. En vacker gyllene strand som är en av de längsta och vackraste stränderna på Kanarieöarna (29 km!). Detta gör att du kan njuta av sol, hav och strand i lugn och ro. Det azurblå havet fulländar bilden! Längs stranden finns en trevlig boulevard med olika barer och restauranger. Boulevarden är alltid full av liv! Ta en drink på någon av de många terrasserna eller så kanske du tar en runda shoppar. Här finns något för alla.

Restauranger i Morro Jable

Morro Jable var ursprungligen en fiskeby, så det finns gott om bra fiskrestauranger här med utsökt fisk på menyn! Vår favoritrestaurang var: ”La Laja”. Personalen är mycket vänlig, priserna är inte så höga och man har en fantastisk utsikt över stranden och havet från terrassen. Om du går och äter här, se till att beställa en fiskrätt! Mycket god och perfekt friterad.

Från denna sydspets på Fuerteventura avgår en färja till Gran Canaria. Perfekt om du vill se en annan kanarisk ö och samtidigt insupa atmosfären här.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
19ºC
19ºC
22ºC
24ºC
25ºC
26ºC
27ºC
28ºC
27ºC
27ºC
24ºC
20ºC
Min
15ºC
14ºC
16ºC
18ºC
19ºC
20ºC
21ºC
22ºC
21ºC
21ºC
19ºC
16ºC

Populära boenden

Praktisk information

Huvudstad:

Spaniens huvudstad är Madrid.

Språk:

Det officiella språket är spanska. Men du kan ofta klara dig med engelska eller tyska.

Tid:

Spanien har ingen tidsskillnad med Sverige. Förutom på Kanarieöarna, där det är 1 timme tidigare än i Sverige. Detta gäller både sommar- och vintertid.

Valuta:

Spaniens officiella valuta är euro. Att ta ut kontanter i Spanien och på Kanarieöarna är inga problem. Det finns uttagsautomater nästan överallt där du kan ta ut kontanter. Det går också bra att betala med kreditkort på många ställen.

Spänning:

Spänningen är 230 volt.

Resehandlingar:

Du måste ha ett giltigt pass eller identitetskort.

Om du inte har svenskt medborgarskap är det viktigt att kontrollera om andra regler gäller. Kontrollera med ambassaden för det land du vill resa till och de länder du reser igenom.

Observera!

För Spanien gäller följande:

I varje bokning måste minst en person vara 18 år eller äldre.

Att resa med korrekta handlingar är ditt eget ansvar. Airtours kan inte hållas ansvariga för detta.

Vaccination:

För aktuell information om vaccinationer och annan hälso- och reseinformation, besök din lokala vårdcentral.

Nödnummer:

Det spanska nödnumret för polis, ambulans och brandkår är 112.

Mat och dryck:

Spanien är känt för tapas (små rätter) och paella (ris med skaldjur). Spanien är också känt för sangria: ett fruktigt vin som serveras i en karaff med färsk frukt.

Vattnet i Spanien är inte som det du är van vid i Sverige. Det rekommenderas att inte dricka kranvatten. Det är bäst att köpa vatten på flaska i snabbköpet eller på hotellet/lägenheten.

Dricks:

I Spanien är det vanligt att ge mellan 5 och 10 % i dricks.

Öppettider:

Butiker i Spanien är öppna måndag till lördag från 09:00-14:00 och stänger sen för siesta. Butikerna öppnar igen 16:30-20:00. I turiststäder (vid kusten) är butikerna ofta öppna längre.

Viktigt att veta:

Det är obligatoriskt att betala turistskatt i Katalonien och på Balearerna. Kostnaden är per person och natt, för personer som är 17 år eller äldre. Du betalar kostnaden på plats vid incheckningen och beror på antalet stjärnor under din vistelse.