1. Home
  2. Spanien
  3. Fuerteventura

Resor till Fuerteventura

Härligt strandliv med ljuvligt klimat

Endast 10 mil från Afrikas nordvästkust ligger den spanska ön Fuerteventura. Detta är den näst största i ögruppen Kanarieöarna. Klimatet på ön är torrt och varmt, vilket göra en semester på Fuerteventura väldigt solsäker och de ljumma vindarna som drar in från Atlanten är ett tacksamt, svalkande inslag.

Ön med de milslånga stränderna

Fuerteventura är något lugnare än systeröarna Teneriffa och Gran Canaria. Temperaturen på vinterhalvåret är omkring 21-26 grader och kan komma upp i ca 30 grader om sommaren. Hit kommer folk från öst och väst för att koppla av i solen och njuta på någon av de över 150 ständer som ön erbjuder.

Om du gillar att ligga vid havet och känna den svalkande brisen och varma sanden har Fuerteventura oändliga möjligheter. Här finns milslånga sandstränder med vit fin sand och svarta stränder täckta av lavasten som kommer från Pico de la Zarza (807 m.ö.h), vulkanen som skapade ön.

Aktiviteter på Fuerteventura

Under sin resa till Fuerteventura är det många som passar på att prova på att surfa. De bästa förutsättningarna för detta hittar du vid stranden till byn Costa Calma. I motsättning till vågorna är detta en mycket lugn by utan något nämnvärt nattliv, men om du söker en semester med strand, sol och bad är detta ett perfekt resmål. 

Andra populära aktiviteter på ön är cykling och golf. Trots sina karga landskap har ön ett flertal fina golfbanor och runt om på ön finns det möjlighet att hyra antingen el-cykel eller mountainbike, så att du kan utforska ön på utstakade cykelvägar.

Om du söker idylliskt, autentisk atmosfär och kultur ska du besöka Corralejo, den lilla fiskebyn där hamnen och stadens lilla torg är en central del av både närings- och folklivet. Här kan du också njuta av morgonens färska fångst runt om på stadens utsökta restauranger. 

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
19ºC
19ºC
22ºC
24ºC
25ºC
26ºC
27ºC
28ºC
27ºC
27ºC
24ºC
20ºC
Min
15ºC
14ºC
16ºC
18ºC
19ºC
20ºC
21ºC
22ºC
21ºC
21ºC
19ºC
16ºC

Populära boenden

Flyginformation

Flygresan

Du kommer att flyga till Fuerteventura. Flygresan tar ca 5 timmar och 30 minuter. Vid ankomst till flygplatsen möts du av reseledare eller lokala representant.

Transfer

Det är möjligt att boka transfer i bokningsstegen.

Det är möjligt att för ankomster till flygplatsen med mindre än 26 personer kommer en skyttelbuss att ta dig till ditt boende. Vi försöker sträva efter en maximal väntetid på 60 minuter på flygplatsen, innan transfern till respektive plats avgår.

Transfertiderna är ungefär enligt följande:

Caleta de Fuste - ca 30 minuter

Corralejo - ca 55 minuter

Costa Calma - ca 70 minuter

El Cotillo - ca 55 minuter

Esquinzo - ca 90 minuter

Jandia Playa - ca 90 minuter

Lajares - ca 55 minuter

Morro Jable - ca 95 minuter