Sök och boka resa
Arlanda

Resor till Lissabon Portugal

Lissabon

Pittoreska Lissabon är varm och hjärtlig med blandning av gammalt och nytt

Våra hotell i Lissabon

Om Lissabon

Lissabon är en mysig hamnstad som lockar med sin gammaldags storstadsatmosfär och fina stränder en kort tågresa bort. Hit reser du för sol och värme när vädret är grått och kallt hemma. Medeltida kvarter, smala gränder och storslagna torg blandas med bra nattliv och moderna shoppingcenter. Staden på de sju kullarna bjuder på sagolika vyer över floden Tejo, spårvagn nr 28 och gastronomiska smaksensationer framförallt av fisk och skaldjur.

Mat, vin och Fadomusik

Atlanten bjuder på fantastiska fiskar och skaldjur så passa på att njuta av de färska råvarorna som serveras. Grillad fisk, bläckfisk och krabba i olika varianter med spännande kryddor. Matkulturen har inslag från Afrika och Brasilien och du äter och dricker ganska billigt. A Brasileira är ett legendariskt café i Chiado strax norr om det livliga restaurang- och barområdet i Cais do Sodre. På många restauranger spelas den traditionella Fadomusiken, missa inte det.

Moderna shoppingcenter och många härliga marknader

I Lissabon shoppar du mest i stora shoppingcenter, men gillar du att strosa i solen finns kända modeaffärer längs paradgatan Avenida Liberdade. I Chiado och Bairro Alto finns småbutiker, second hand och inredning. LX Factorys i utkanten av Lissabon är ett hippt fabriksområde med designbutiker, mat och ett boktempel med en enorm tryckpress. Marknader finns det gott om, besök färggranna Ribeira Nova eller tjuvarnas marknad, Feira da Ladra.

Klimatkompenserad resa
fr. 6 068:-

Pris per person. Pris per person. Flyg + hotell 3 nätter

Avresa från Arlanda lördag 4 november. Florida, Lissabon.

Sök pris och boka

Var ligger Lissabon?

Karta Lissabon

Karta över Lissabon

Restid från Stockholm: 4 timmar 25min

Öppna karta

Andra resmål i Portugal

Följ Airtours i sociala medier

I väntan på nästa resa hittar du oss på Facebook och Instagram.

Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram

Få erbjudanden via e-post – först av alla!