Airtours historia

  1. Home
  2. Om Airtours
  3. Historia

Vår historia

Airtours grundades år 1998 och det första samtalet togs den 28 augusti från företagets första butik på Holländargatan 21 i Stockholm. Airtours startades efter att ha köpt upp det konkursförlagda företaget med samma namn. Airtours började som en resebyrå och var alltså återförsäljare av flygbiljetter och charterresor. Inom ett år erhöll vi egna IATA-rättigheter och kunde således sälja egna biljetter.

Redan från början har Airtours grundtankar varit detsamma som de är idag; att växa och att ha återkommande nöjda kunder genom att erbjuda ett tryggt researrangemang av hög kvalitet.

Väldigt snabbt efter start började Airtours att specialisera sig på resor till utvalda storstäder och år 1999 började vi kontraktera hotell i Paris, samma destination som det första charterflyget gick till samma år. Det var ett nytt sätt att jobba på inom citysegmentet och Airtours blev i och med det först med att införa charterkonceptet inom cityresor. Fyra år efter start blev Airtours marknadsledande i Sverige inom cityresor. Vi har också sedan 2004 vuxit kraftigt inom segmentet sol- och badresor där vi är specialiserade på charter till Medelhavet.

Idag har Airtours drygt 30 anställda i Sverige. Airtours erbjuder sina kunder att välja mellan cirka 40 olika sol- och bad destinationer. Företaget har i dagsläget cirka 100 000 resenärer per år, en följd av återkommande och nöjda kunder.

År 2023

Airtours får en ny hemsida.

År 2022

Äntligen den dagen vi alla har väntat på! Covid-19 restriktionerna släpps och rusning på resor efter beskedet. Alonissos blir nytt resmål för sommaren 2022. Den 4 juli bröt SAS strejken ut. Tillsammans med att nya pass var försenade och kaos på Arlanda var det en utmaning som vi lyckades bemästra. 2 november blir Airtours en del av Sunweb Group.

År 2021

Pandemin fortsätter att ha grepp om världen. Resandet är ytterst begränsat och resor får ställas in.

År 2020

Covid-19-pandemin lamslår världen och globala reserestriktioner införs. Butiken på Sveavägen i Stockholm stängs den 1 oktober, då allt fler resor bokas på internet. Vår verksamhet flyttar till kontorslokaler på Birger Jarlsgatan 64 A, Stockholm.

År 2019

Airtours börjar klimatkompensera alla flygresor och hotellövernattningar.

År 2018

Airtours firar 20 årsjubileum! Nya cityresmål är Belgrad, Genéve, Zagreb och Zürich. Nya sol- och badresmål är Akaba, Hurghada och östra Kreta.

År 2017

Airtours börjar sälja resor till Korfu och från Göteborg ökar utbudet med resor till Thassos, Lefkas och Parga i Grekland. Butiken i Göteborg stängs den 31 mars då allt fler resor istället bokas på internet.

År 2016

Airtours utökar sitt utbud och tar in resor till Maldiverna och Thailand. Från Göteborg börjar Airtours också flyga till Gran Canaria.

År 2015

Airtours börjar sälja resor till Malaga i Spanien.

År 2014

Airtours börjar sälja resor till Mykonos och Sri Lanka från Arlanda.

År 2013

Airtours kör sitt första flyg från Luleå som går till Zakynthos. Airtours blir också stödföretag till både ECPAT mot barnsexhandel och VI-skogen som planterar träd kring Victoriasjön i östra Afrika.

År 2012

Airtours byter lokaler och flyttar från Sveavägen 90/92 till Sveavägen 25. Gran Canaria blir också nytt resmål.

År 2011

Airtours passerar 100 000 resenärer per år.

År 2009

Airtours börjar samarbeta med SAS Charter.

År 2007

Airtours börjar samarbeta med Norwegian.

År 2006

Resia blir återförsäljare av Airtours resor.

År 2005

Ticket blir Airtours första återförsäljare.

År 2004

Sol- och badprogrammet introduceras för första gången och i katalogen annonseras de grekiska öarna Kreta, Zakynthos, Santorini, Samos och Thassos.

Airtours tilldelas SAS Agent Academy Reward för "Bästa Leisure Agent" för att ha varit den resebyrå som sålt bäst med SAS.

År 2003

Airtours blir marknadsledande i Sverige inom Cityresor.

Airtours butik i Göteborg öppnas.

År 2000

Airtours var med som katalysator vid uppstarten av bolaget Nordic East som senare blev Fly Nordic. Bolagets främsta avsikt var att tillhandahålla charterplatser för Airtours.

År 1999

Airtours erhåller egna IATA-rättigheter och kan således sälja och ställa ut egna biljetter. Samma år börjar företaget kontraktera hotell i Paris och det första charterflyget går till samma destination med 110 platser köpta av Munkberg & Kolam och genomfört av Malmö Aviation.

År 1998

Airtours grundas efter att ha köpt upp det konkursförlagda bolaget med samma namn. Det första samtalet tas den 28 augusti från butiken på Holländargatan 21 i Stockholm.

I väntan på nästa resa

 

Följ oss på Facebook

Hitta din reseinpiration

 

Följ oss på Instagram

Erbjudanden via e-post

 

Prenumerera på nyhetsbrevet