1. Home
  2. Marocko
  3. Marrakech
Marrakech

Resor till Marrakech

En annorlunda stad där fantasin kommer ikapp med verkligheten

Fängslande Marrakech bjuder på mystik och spänning, en intensiv atmosfär och starka dofter. Denna färgstarka stad lockar med en blandning av gammalt och nytt, rosatonade hus och en orientalisk mentalitet. Hjärtat av gamla stan är det världsarvslistade torget Djemaa el-Fna där ormtjusare, akrobater och spågummor underhåller om dagarna. När solen går ner samlas man på torget bland osande matstånd där du smakar på de arabiska läckerheterna.

Underbara hantverk hittar du i virrvarret av smala gränder

I Medinan, den gamla stadsdelen innanför murarna hittar du Souken; hantverkskvarteren och basaren med sina 15000 små butiker och labyrintgränder. Att gå vilse är nästan ett måste! Bara njut av det vackra hantverket, ljuslyktor, smycken, tyger och kryddorna. Här ska du pruta men gör det med ett leende på läpparna och en vänlig ton. Insup mystiken och jargongen, kontrasten hittar du i Guéliz, den nya staden utanför stadsmuren där du hittar lyxiga butiker i västerländsk stil.

Marrakech bjuder på fantastiska dofter och smaker

Mintte är något du kommer bli bjuden på så fort du kikar in i någon av Soukens små butiker, sött och gott och en uppmaning till att handla något. När solen dalar tar du dig tillbaka till det stora torget och njuter av det marockanska köket. Här äter du lamm, grönsaksröror och Tagine med couscous och gärna någon söt sås. På senare år har Marrakech blivit trendigt tack vare alla internationella celebriteter som besöker staden. Nattklubbar och magdans hittar du utanför stadens murar.

Populära boenden

Flyginformation

Flygresan

Du flyger till Marrakech. Flygresan tar ca 4 timmar och 40 minuter.

Transfer

Det är möjligt att boka en transfer i bokningsstegen. Transfer från Marrakech flygplats till Marrakech tar ca 40 minuter.