1. Home
  2. Italien
  3. Sicilien
  4. Terrasini
Terrasini

Resor till Terrasini

Terrasini - bjuder på geniun charm med avkoppling och aktivitet

Med sina cirka 12 500 invånare utstrålar Terrasini en genuin charm. Staden, där fiske och turism är hjärtpunkten i invånarnas liv, förvånar med sin livliga atmosfär trots sin modesta storlek. Belägen mellan majestätiska berg och den förtrollande Castellammare-bukten, endast 30 kilometer väster om Palermo, är Terrasini en pärla på den nordvästra sidan av Sicilien. Sommartid blomstrar staden ännu mer, med en befolkning som sägs tredubblas tack vare besökare som strömmar till. Huvudnavet för samhället är det centrala torget (piazza), en pulserande mötesplats för såväl lokalbefolkning som turister.

Bad, avkoppling och aktivitet

Terrasini är det ultimata resmålet för en avkopplande strandsemester och en aktiv vistelse. Utforska de underbara sandstränderna, såsom La Praiola och Maggagiari, eller njut av sköna bad från klipporna längs kusten. För vattensportentusiaster erbjuder Terrasini en perfekt plats med gott om möjligheter för surfing och dykning längs kustlinjen.

För de som längtar efter äventyr i det inre av ön erbjuder Terrasini vackra backar som inbjuder till härliga vandrings- och cykelturer. Komplettera dina stranddagar med fysisk aktivitet och upplev den mångsidiga skönheten Sicilien har att erbjuda.

Restauranger i Terrasini

I Terrasini finns ett bra utbud av restauranger, trattorior, caféer och barer, maten är tillagad av färska råvaror och vinerna är förträffliga.

Populära boenden

Praktisk information

Huvudstaden:

Huvudstaden är Rom.

Språk:

Det officiella språket är italienska.

Tidskillnad:

Det är ingen skillnad från Sverige.

Valuta:

Den officiella valutan i Italien är euro.

Resedokument:

Du måste ha ett giltigt pass eller identitetskort.

Resa med bil:

Det är viktigt att betala tull för att utnyttja deras vägar.

Mat och dryck:

Italien är känt för sin pizza och pasta. Vi rekommenderar inte att du dricker kranvatten.

Dricks:

Det är oftast 10 % som man ger i dricks på restauranger, barer och hotell.

Öppna tider:

Butiker i allmänhet brukar ha stängt mellan kl. 13.00 - 16:00. Det kallas siesta. Efter kl. 16:00 är butikerna öppna till kl. 19.00 .

Telefon:

En svensk mobiltelefon fungerar även i Italien. För att ringa till Italien från Sverige, slår du först landsnumret 0039 följt av telefonnumret utan första nollan. Från Italien till Sverige är landsnumret 0046.

Larmnummer:

Landets larmnummer är 112.

Elektricitet:

220 volt samma som i Sverige. På vissa boende kan eluttagen variera från Sverige.

Resedokument:

Du måste ha ett giltigt pass.

Skatt:

Det kan förekomma lokala skatter, så kallad turist skatt. Denna kostnad måste betalas på plats när du checkar ut från boendet.