1. Home
  2. Italien
  3. Sicilien
Sicilien

Resor till Sicilien

Sicilien - en förtjusande pärla som bjuder på trolsk natur och spännande historia

Sicilien bjuder på soldränkta stränder, ett magnifikt landskap och superb mat. Här njuter du av det varma vattnet till långt in på senhösten och du tar med dig oförglömliga minnen från denna underbart vackra ö. Här finns hotell över hela ön, flyger du till Palermo bor du med fördel på den norra kusten, i eller nära Cefalù. Till den östra sidan kommer du närmare från flygplatsen i Catania och bor då gärna nära Taormina. Två av Italiens vackraste städer med charmiga gränder, ett myller av restauranger och underbara stränder.

Genuin italiensk charm i Cefalùs omgivningar

Här finns vulkaner, nationalparker och historiska städer. Medelhavets största ö måste upplevas! Hyr en bil och bestäm takten själv, eller ta med på någon av utflykterna som erbjuds. Bor du i Cefalù har du möjlighet att besöka Siciliens huvudstad Palermo eller varför inte den aktiva vulkanen Stromboli, en av de sju Lipariska öarna. Du kan också ta bilen och köra till den vackra nationalparken i Madoniebergen med den välbevarade medeltida byn Petralia Soprana.

Taormina bjuder på häftiga upplevelser och höga höjder

Har du Taormina som utgångspunkt så är vulkanen Etna ett måste, Europas största aktiva vulkan. Här kan man både vandra och åka på jeepturer och linbana i de vackra omgivningarna. Har du sett filmen Gudfadern så spelade scener av den in här i en liten bergsby norr om Taormina. På den sicilianska södern ligger den historiska staden Syrakusa med antika grekiska lämningar och ett fantastiskt torg med katedral och kyrkan som är dedikerad stadens helgon, Sankta Lucia.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
12ºC
14ºC
19ºC
20ºC
24ºC
28ºC
31ºC
32ºC
29ºC
24ºC
19ºC
16ºC
Min
5ºC
8ºC
11ºC
11ºC
14ºC
19ºC
21ºC
22ºC
19ºC
16ºC
11ºC
9ºC

Populära boenden

Flyginformation

Airtours flyger från Skandinavien till Sicilien.

Flyg och biljetter

Flygresan tar ca 3 timmar och 50 minuter till Sicilien. Flygtiderna är preliminära, slutgiltiga tider meddelas på biljetten. Dina resehandlingar erhålles ca en vecka före avgång. Vi rekommenderar att man är på flygplatsen två timmar före avgång, en timme före avgång stänger incheckningen.

Du kan lägga till bagage i bokningssteg ett,  priset styrs av flygbolaget som trafikerar sträckan.

Medtag giltigt ej skadat pass. Eventuellt visum är resenärens ansvar. Kontrollera att namnen överensstämmer med pass/nationellt ID-kort. Hör av dig omgående om namnen är felstavade.

På biljetten anges avgångs och ankomsttider i lokaltid.  Du får ditt boarding-pass på flygplatsen. Var extra uppmärksam på avresetiderna vid sena avgångar – kom ihåg att datumet ändras vid midnatt.

Ankomst och transfer

När du anländer på destinationen och har gått igenom tull och bagageutlämningen möts du upp av våra guider eller en lokal representant. Här får du vårt välkomstbrev samt utflyktsprogram. Här kommer du också få information om vart din transferbuss går ifrån.

Transfer till och från hotellet är inte inkluderat i priset utan finns som tillval i bokningsprocessen. Transfern genomförs med antingen vanlig buss, minibuss eller taxi och körs av lokalt anställda. I vissa fall kommer det också finnas en skandinavisk guide med på bussen.