1. Home
  2. Grekland
  3. Kos
  4. Kardamena
Kardamena

Resor till Kardamena

Avkopplande semester med ljuvliga sandstränder i Kardamena

Kardamena på ön Kos är inte längre den lilla fiskeby den en gång var – det har nu blivit en av de många älskade destinationerna för grekiska semestrar. Här finner du fantastiska sandstränder, en livlig stadskärna och massor av aktiviteter. Hamnen med sin charmiga boulevard är hjärtat av Kardamena, med butiker och grekiska restauranger som bjuder på en hisnande havsutsikt. En del av staden är bilfri, perfekt för lugna promenader. Kardamena ligger 30 km söder om Kos stad och har utmärkta bussförbindelser till huvudstaden. Du kan också hyra en cykel och utforska ön på egen hand.

Det finns något för alla

Kardamena har något att erbjuda för alla. Här finns vackra sandstränder, en livlig stadskärna och utsökta grekiska restauranger. Om du reser med små barn finns det familjevänliga boenden med grunt vatten vid stranden, perfekt för lek. Om du vill koppla av fullt ut kan du välja ett all-inclusive-paket och njuta av poolen, poolbaren och läcker mat när du vill. Vattensportentusiaster kommer att älska utbudet av aktiviteter som b la bananbåt och surfing. Boka ett hotell vid stranden och avsluta dagen med avkopplande strandpromenader och en underbar solnedgång.

Sevärdheter i Kardamena och Kos

Under sommaren är det perfekt att utforska Kos sevärdheter från Kardamenas stränder. Alasarnia-festivalen erbjuder kulturella evenemang som teater och konserter. För en dag av total avkoppling kan du ta en båttur till de varma källorna i Agia Irini eller utforska det unika vulkaniska landskapet på Nisyros med en guidad tur till vulkankratern. Avsluta dagen med ett besök på det vackra klostret Panagia Spiliani.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
12ºC
15ºC
17ºC
20ºC
24ºC
29ºC
32ºC
31ºC
29ºC
23ºC
19ºC
12ºC
Min
7ºC
9ºC
11ºC
12ºC
17ºC
21ºC
24ºC
23ºC
21ºC
17ºC
12ºC
7ºC

Populära boenden

Utflykter

Utflyktsinformation

Vi erbjuder ett bra urval av utflykter på din resa till Kos. Nedan kan du se våra gästers favoritutflykter, men vi erbjuder även fler på plats. De angivna priserna är endast vägledande och det finns ofta specialrabatter för barn och bebisar. Det är möjligt att utflyktsprogrammet kan avvika från beskrivningen eller ställas in på grund av bristande efterfrågan.

Upptäck Bodrum

Upplev Bordrums underbara kultur! Inte långt från Kos ligger den spännande, turkiska staden Bodrum. Staden ligger på en vacker halvö och är en av de mest populära resmålen i Turkiet. Detta är en unik möjlighet att besöka 2 länder under samma semester. I Bodrum kan du besöka ett gäng sevärdheter och besöka trevliga butiker på de mysiga shoppinggatorna vid hamnen, där du verkligen kan pruta ner priset!

Nisyros

Tillsammans med vår engelskspråkiga guide besöker vi denna speciella vulkanö. Du får se kratern till vulkanen som är den tredje största vilande vulkanen i världen. Vi tar dig också med på en tur genom staden Mandrakis smala gator, som du senare kan vandra runt i på egen hand.

Aegean Cruise

Segla med oss på en upptäcktsfärd till Kos tre grannöar! Den här dagen kommer att ägnas åt avkoppling och njutning på Egeiska havet. Tillsammans med vår guide besöker vi de tre öarna Pserimus, Kalymnos och Plati. Dagen erbjuder svalkande dopp i det azurblå vattnet, utsökt grekisk BBQ-lunch och en demonstration om hur man gör naturliga tvättsvampar på ön Kalymnos. Dessutom kan du ha tur och se delfiner.

Zia Sunset

Vi erbjuder dig möjligheten att följa med oss på en tur till en av de vackraste platserna på Kos under solnedgång. Det finns gott om möjlighet att hitta någonstans att äta en god middag medan du njuter av att solen sakta sjunker ner i havet. En vacker kväll för både unga och gamla.

Praktisk information

Huvudstad:
Huvudstad är Aten.

Tidsskillnad:
Grekland är 1 timme före Sverige.

Språk:
Det officiella språket är grekiska. Men du klarar dig på engelska (och delvis på tyska).

Valuta:
Den officiella valutan är euro.

Dricks:
Det är normalt att ge 10 % av totalbeloppet i dricks på barer och restauranger i Grekland.

Elektricitet:
220 Volt.

Vatten:
Det rekommenderas att inte dricka vattnet från kranen.

Mat:
Typiska grekiska maträtter är bland annat Souvlaki, Tzatziki och Mousaka.

Mobiltelefon:
En svensk mobil fungerar normalt sett även i Grekland. Kontrollera det för säkerhetsskull med din mobiloperatör och var försiktigt med internetavgifter.

Resedokument:
När du åker till Grekland måste du ha ett giltigt pass.

Hyra scooter:
Att hyra scooter i Grekland är ett bra sätt att komma runt på och det krävs att du har körkort. Att hyra scooter är på eget ansvar, och kom ihåg hjälm.

OBS:

Turistskatt utkrävs i Grekland. Skatten är baserad på hotellets officiella klassificering och vistelsens längd. Observera att Airtours klassificering kan skilja sig från hotellets officiella.

Skatten betalas direkt till boendet vid ankomsten. Följande priser gäller per inkvartering/natt:

Hotell / lägenheter klass 1 - 2: 0,50 €

Hotell / lägenheter klass 3: 1,5 €

Hotell / lägenheter klass 4: 3 €

Hotell / lägenheter klass 5: 4 €