8-dagars rundresa i Amon

Dag 1 (lördag): 

Ankomst till Hurghada. Ni åker sedan direkt till Luxor för att gå ombord på kryssningen. Natten tillbringas i Luxor.

Dag 2 (söndag): 

Utflykt till Västbanken från Luxor och besök i Konungarnas dal, Hatshepsuts tempel och Memnons kolosser. Eftermiddagen är fri att spendera i Luxors bazar. Därefter fortsätter kryssningen till Edfu, där ni också övernattar.

(Frukost, lunch och middag ombord på kryssningen)

Dag 3 (måndag): 

Denna dag åker ni till Kom Ombo, där ni besöker Kom Ombo. Ni kryssar sedan tillbaka till Aswan och övernattar i Aswan.

(Frukost, lunch och middag ombord på kryssningen)

Dag 4 (tisdag):

Idag i Assuan besöker ni Philae-templet, den ofullbordade obelisken och Assuan-dammen. På eftermiddagen har du möjlighet till en valfri tur till en nubisk by. Ni övernattar i Aswan.

(Frukost, lunch och middag ombord på kryssningen)

Dag 5 (onsdag):

Tidig morgon finns det möjlighet till valfri tur med buss eller flyg till templen i Abu Simbel. Transfer under eftermiddagen till Aswan tågstation. Med detta reser du första klass till Luxor, där du övernattar på hotell.

Dag 6 (torsdag):

Efter frukost tillbringar ni dagen vid templen Karnak och Luxor, där ni får guidade turer. Övernattning i Luxor.

Dag 7 (fredag):

Tidig morgon valfri ballongtur över Luxor. Därefter avresa till Hurghada där du också övernattar på hotell.

Dag 8 (lördag):

Den sista dagen. Din transfer tar dig till Hurghadas flygplats för hemresa.

Boendealternativ

1-personshytt
för 1 person
 • yta cirka 22m²
 • minibar
 • tv (satellittv)
 • luftkonditionering (kan justeras)
 • badrum med: bad, toalett, hårfön
2-personershytt standard
för 2 personer
 • yta cirka 22m²
 • minibar
 • tv (satellittv)
 • badrum med: bad eller dusch, toalett, hårfön

 

Måltider

Helpension
7.9
Review title
7.9
Review title

Gästbetyg

Gästbetyg

Typ av resa
Visa endast gästbetyg på svenska

100 % genuina gästupplevelser

Riktlinjer för gästbedömningar

För att hålla omdömen så relevanta som möjligt arkiverar vi omdömen som är äldre än 36 månader.  

Endast gäster som bokat genom Airtours eller Sunweb och har bott på boendet i fråga kan skriva en recension. Vi bjuder in gäster att skriva en recension via e-post efter att de återvänt från sin resa. Det är möjligt att lämna en recension anonymt, dock har Aitrours tillgång till bokningsnummer och uppgifter. 

Vi publicerar alla kommentarer i sin helhet oavsett om de är positiva eller negativa, så länge de följer våra riktlinjer.

Riktlinjer för recensioner.  

Dessa riktlinjer finns till för innehållet ska hålla en respektfull ton, fritt från svordomar och kränkningar. Detta gäller självklart oavsett recensionens övriga innehåll. Recensioner som innehåller svordomar eller uppenbara osanningar kommer inte att publiceras.

För att hålla innehållet relevant bör kommentarer relatera till boendet. Var gärna detaljerad då detta hjälper andra att fatta informerade beslut. Vänligen undvik från att inkludera politiska, etiska eller religiösa åsikter. Innehålls som ämnar att marknadsföra kommer att plockas bort.

Allt innehåll bör vara genuint och unika gästupplevelser. Din recension är värdefull för oss, när de är individuella och opartiska.  

Respektera andras integritet. Airtours döljer alla identifierbara uppgifter.

Åsikter som uttrycks tillhör Airours eller Sunwebs gäster. Airtours står inte för eller tar ansvar för de åsikter som uttrycks i recensioner eller svar.


Resmålet

Kryssning pa Nilen

Upptäck Kryssning på Nilen

Praktisk information

Observera

Reslängd: lördag till lördag.

Transfer: transfer till hotellet/flygplatsen och till båten ingår. Om det bara finns ett litet antal Sunweb-gäster kan transfererna utföras med personer av andra nationaliteter.

Visum: Visumavgifter ingår ej (ca 30 € p.p.).

Kost: Kryssningen sker med helpension, vilket innebär att frukost, lunch och middag ingår i priset. Drycker, snacks med mera ingår inte.

Utflyktspaket: i utflyktspaketet ingår turer och besök till Karnaktemplet, Luxortemplet, Konungarnas dal, Drottning Hatshepsuts tempel och de två Memnonkolosserna i Luxor, Kom Ombo-templet i Kom Ombo, Philae-templet, Aswandammen och den ofullbordade obelisken.

Utflykter som inte ingår: valfria utflykter ingår inte. Dessa inkluderar ballongfärd över Luxor, besök i Abu Simbel-templen och besök i en nubisk by.

Observera att du kommer att resa med ett internationellt sällskap. Dessutom kan programmet komma att ändras. På grund av väderförhållanden eller organisatoriska skäl kan programmet komma att genomföras i en annan ordning.

 

 • Dricks är uppskattat. Alla utflykter och dricks måste betalas kontant.
 • Om du vill övernatta i en hytt på övre däck på kryssningen tillkommer ett tillägg på 25 euro per person och natt.
 • Att besöka Edfu-templet är valfritt när du besöker Edfu, men vi stöder inte denna utflykt.
 • Om ankomsten på lördagen sker efter middagen (eller sen ankomst) är den första natten i Hurghada på bed and breakfast-basis. Om du anländer före kl. 16.00 åker du direkt till Luxor och äter middag på båten.
Flygresan
Flyg och biljetter

Flygresan tar ca 5 timmar och 30 minuter. Flygtider kan ändras och vi anger därför preliminära flygtider, när flygtider sätts, finns de också på vår hemsida, gör de inte det har inte vi fått dem än. Du kan lägga till bagage i bokningssteg 1 och priset för detta varierar mellan olika flygbolag.

Vi rekommenderar att du är på flygplatsen 2 timmar innan avgång, incheckningen stänger 45 minuter före avgång.

Resedokument ska skrivas ut och tas med på resan. På biljetten anges avgångs och ankomsttider i lokaltider, hotellreservation, måltider, etransfer mellan flygplatsen och hotellet och bagage. Du får ditt boarding-pass och stolsnummer på flygplatsen. Var extra uppmärksam på avresetiderna vid sena avgångar – kom ihåg att datumet ändras vid midnatt.

Ankomst och transfer

När du anländer på destinationen och har gått igenom tull och bagageutlämningen möts du upp av våra guider eller en lokal representant. Här får du vårt välkomstbrev med reseinformation samt utflyktsprogram och visas till din transferbuss.

Transfer till och från hotellet är inte inkluderat i priset, men finns som tillval i bokningsprocessen. Transfern genomförs med antingen vanlig buss, minibuss eller taxi och körs av lokalt anställda. I vissa fall kommer det också finnas en skandinavisk guide med på bussen.

Transfertider:

Hurghada: ca 50 minuter

El Gouna: ca 70 minuter

Makadi Bay: ca 70 minuter

Observera att angivna tider för transfer är exklusive stopp för gäster som ska av/på hotell längst med vägen.

Information om Egypten

Huvudstad:

Egyptens huvudstad är Kairo.

Språk:

Det officiella språket är arabiska. I turistområden kan man tala engelska och/eller franska.

Tid:

Under vintermånaderna är det +1 timmes tidsskillnad mellan Sverige och Egypten.

Religion:

95% av Egyptens befolkning är muslimer. Islam spelar en viktig roll i egyptiernas dagliga liv. Under din vistelse på orterna kommer du att uppleva lite av dess seder och traditioner. Om du gör en resa till Luxor eller Kairo under din semester rekommenderar vi att du tar hänsyn till lämpliga kläder. Se till att dina axlar och knän täcks av kläder.

Ramadan:

Ramadan spelar en viktig roll i Egypten. Även om inte allt är stängt på turistorterna är detta något att ta hänsyn till. Ramadan 2024 kommer att vara från 11 mars till 9 april, men det exakta datumet kan ändras (beroende på månens position).

Visum:

Visum är obligatoriskt när du åker på semester till Hurghada och Marsa Alam. Du kan köpa ett visum på flera sätt:

1. Direkt när du gör bokningen eller via Airtours kundtjänst. Du får en voucher tillsammans med dina resehandlingar som du lämnar till den lokala Airtours-representanten vid ankomsten på flygplatsen i Egypten. Detta kostar 31 euro.

2. Via bankdisken på flygplatsen (kostar ca 27 USD + skatt. Detta pris kan komma att ändras av myndigheterna). Väntetiderna kan vara långa här. Vi rekommenderar att du har med dig kontanter.

Överföringen går snabbare om visumet redan har köpts i förväg. Du behöver inte heller längre ta hänsyn till fluktuerande växelkurser och behöver inte ha kontanter i fickan när du reser. Priset inkluderar den service som tillhandahålls så att allt är prydligt ordnat för dig både online och på flygplatsen. Priserna hos lokala visumleverantörer kan variera från vårt pris. Vi har ingen kontroll över detta eftersom växelkursen kan fluktuera.

Ett "landningskort" delas ut på planet och ska fyllas i innan man passerar tullen. Detta är separat från visumet.

- Denna typ av visum är giltigt i 30 dagar, med början från ankomstdagen.

- Om du vill stanna i Egypten i 30 dagar eller mer måste du ansöka om visum på Egyptens ambassad.

- Är du inte svensk medborgare? Då ska du vända dig till din ambassad eller ditt konsulat för mer information.

Om din resa till Sharm El Sheikh är kortare än 15 dagar behöver du inte ansöka om visum. Med stämpeln du får i passet vid inresa kan du vistas i hela området runt Shram El Sheikh och Dahab. Vill du göra utflykter utanför dessa områden eller din vistelse Sharm El Sheikh varar längre än 15 dagar behöver du ansöka om turistvisum.

Vänligen observera:

På grund av den kraftigt fluktuerande dollarkursen har vi publicerat priset för visumet i dollar, men lokalt kan du helt enkelt betala för visumet i euro. Om du vill boka en utflykt, ta med tillräckligt med euro för detta också. På grund av den höga växelkursen är det bättre att betala för detta med euro.

Ringa telefonsamtal:

Du kan använda din mobiltelefon för att ringa telefonsamtal i Egypten. Vi rekommenderar att du begränsar detta så mycket som möjligt på grund av de höga avgifterna för detta. Kontrollera med din operatör om detta före semestern. Vill du använda internet via din telefon? Vi rekommenderar att du gör det via ett trådlöst nätverk. Stäng också alltid av din dataroaming när du är utomlands.

Nödnummer:

Polisens nödnummer i Egypten är 122. Numret till brandkåren är 180 och om du behöver en ambulans ringer du 123.

Bagage:

Om du tar med annat bagage kan du ange detta under onlinebokningen. Om du anger detta direkt kommer du att bli kontaktad av en anställd på Contact Centre efter bokningen. Medarbetaren kommer att gå igenom proceduren med dig.

Nedan finns en liten lista över ovanligt bagage som du kan ta med dig:

- Dykutrustning

- Cykel

- Golfutrustning

- Drake, vågbräda eller wakeboard

- Musikinstrument

- Surfbräda

- Fiskeutrustning

Om du tar med dig specialbagage är det också nödvändigt att du meddelar oss detta. Vi kommer då att registrera ditt specialbagage åt dig för överföring.

För flygningar med andra flygbolag än SAS, vänligen kontakta oss för mer information. Observera att ditt specialbagage inte alltid kan ingå i den normala transporten. Ibland tillkommer extra avgifter för att ta med specialbagage på standardtransfern. Att ta med dykbagage är kostnadsfritt i den normala transfern. I andra fall kan en speciell transfer behöva begäras. Du måste betala för detta på egen bekostnad. När du registrerar ditt specialbagage hos oss kommer vi att undersöka möjligheterna för dig.

Observera att användning av drönare är strängt förbjudet i Egypten och får ej tas med. Om du gör det måste drönaren lämnas kvar på flygplatsen.

Mat och dryck:

Det egyptiska köket kombinerar flera olika kök. Både persiska, grekiska, franska, turkiska och italienska influenser kan hittas i egyptiska rätter. I Egypten äter man mycket falafel, en rätt gjord på kikärtor som serveras i pitabröd. Gott med en yoghurt-/vitlökssås till. Linssoppa finns också regelbundet på menyn. Egyptierna har också en känsla för sötsaker. De dricker vädligt sött te och kaffe. Efter maten eller under en avkopplande kväll röker de en sisha, en söt vattenpipa.

Hotell- och lägenhetsrestaurangerna är ofta internationella till sin karaktär och serverar mestadels bufférätter.

Vattnet i Egypten är inte som det du är van vid i Sverige. Det rekommenderas inte att dricka kranvatten. Det är bäst att köpa vatten på flaska i snabbköpet eller på hotellet/lägenheten. Se till att flaskorna är buteljerade.

Kött i Egypten är halalslaktat.

Dricks:

I Egypten är det vanligt att ge mellan 10% och 15% i dricks på barer och restauranger.

Öppettider:

Butiker och banker i Egypten är i allmänhet öppna från söndag till torsdag. I turistcentra är butikerna ofta öppna alla dagar i veckan fram till omkring kl. 22.00. Detta är inga fasta tider, butikerna kan stänga tidigare eller senare. Under Ramadanperioden kan butiker och banker ha andra öppettider. 

Se mer om Egypten

Resenärer

Välj antal personer och rum. Vid fler än 9 personer, vänligen kontakta oss.
Välj avreseort
Välj rumstyp

Fel

Ett problem har uppstått

Vi ber om ursäkt...

Det verkar som att det uppstod ett tekniskt problem. Vi ber om ditt tålamod medan vi löser problemet. Under tiden kan du lägga till boendet i dina favoriter och återkomma lite senare!

Val av olika flygplatser

Du har valt ett flyg som avgår från {DEPARTURE_AIRPORT} och återvänder till {ARRIVAL_AIRPORT}.