1. Home
  2. Egypten
  3. Kryssning på Nilen
Kryssning på Nilen

Resor till Kryssning på Nilen

Upptäck Egyptens skatter genom en oförglömlig kryssning på Nilen

Om du älskar att omges av kultur och historia under din semester är en kryssning på Nilen den perfekta upplevelsen för dig. Under en vecka kommer du segla längs med den kända floden och få chans att upptäcka Egyptens antika skatter längs vägen. Vill du förlänga din vistelse? Vi erbjuder möjligheten till en strandförlängning i Hurghada eller El Gouna om ni kontaktar oss.

Kryssningsfartyget

Under resan bor du på en bekväm kryssningsbåt med fyra däck som har allt du behöver för en avslappnad och underhållande vistelse. Ombord finns en pool med solterrass, en rymlig restaurang som serverar läcker mat, en bekväm lounge, en livlig bar och till och med ett diskotek för nattens nöjen. För shoppingentusiaster finns en souvenirbutik, och om du vill unna dig lite avkoppling kan du besöka skönhetssalongen eller jacuzzin som finns på vissa fartyg. Alla allmänna utrymmen är luftkonditionerade, och fartygen uppfyller givetvis samtliga officiella säkerhetsstandarder. Hytterna är moderna och välutrustade med TV, badrum och toalett samt minibar.

Egypten

Egypten är en destination som har allt! De turkosblå vattnen och 3000 soltimmar per år gör landet till ett semesterparadis oavsett om du är en kulturälskare, naturälskare eller bara ute efter sol och bad. Dessutom är Egyptens historia nästan lika gammal som mänskligheten själv, med världsberömda faraoner, majestätiska pyramider och den första civilisationen. Här rör du dig bland historiens vingslag: Egypten erbjuder en fängslande blandning av kulturskatter, från den gåtfulla sfinxen och pyramiderna i Giza till de fascinerande arkeologiska platserna i Luxor.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
14ºC
15ºC
21ºC
19ºC
23ºC
28ºC
30ºC
29ºC
27ºC
26ºC
20ºC
15ºC
Min
7ºC
9ºC
12ºC
12ºC
15ºC
20ºC
22ºC
23ºC
18ºC
18ºC
11ºC
9ºC

Populära boenden

Flyginformation

Flygresan

Du flyger till Hurghada. Denna flygning tar cirka 5 timmar och 30 minuter. Vid ankomst till flygplatsen möts du av Airtours reseledare eller lokal representant.

Transfertider:

Hurghada: ca 50 minuter

El Gouna: ca 70 minuter

Makadi Bay: ca 70 minuter