1. Home
  2. Cypern
  3. Cypern
  4. Limassol
Limassol

Resor till Limassol

Livliga Limassol ger dig allt du vill ha

Limassol är den största staden på Cypern efter huvudstaden Nicosia. Det är en pigg semesterort med vänliga invånare, shoppingmöjligheter i massor, vackra sevärdheter och ett härligt promenadstråk. Här hittar du mängder av restauranger där du njuter av hela världens mat, vare sig du vill ha lokalt fångad fisk eller internationella smaksensationer. Mångfalden ger dig precis den semester du vill ha. I gamla stan upptäcker du de smala gränderna, den gamla fästningen och gyttret i saluhallen. I närområdet finns hamnen där du kan avundas den som har en lyxbåt medan du dricker en kaffe och sen promenerar bort längs havets kant på den bekväma promenadvägen. Shoppinggatan St Andrews ger dig allt du vill köpa med dig hem i form av souvenirer eller lokala delikatesser såsom dessertvinet Commandaria, ett av de äldsta vinerna på Cypern, och som görs i en av de 14 vinbyarna norr om Limassol. På kvällen finns ett uteliv där du kan dansa eller titta på folk från en uteservering.

Välj den bästa stranden för dig

En lång kustlinje ger dig ett antal härliga stränder att välja bland. Några erbjuder guldgul fin sand medan andra har en grövre lavasand. Den närmaste stranden från Limassols centrum är Dasoudi Beach. Den är inte så stor och består av grå sand men vattnet är inbjudande klart och den är relativt barnvänlig med en liten lekplats.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
15ºC
16ºC
19ºC
22ºC
25ºC
30ºC
34ºC
32ºC
31ºC
27ºC
22ºC
15ºC
Min
7ºC
7ºC
11ºC
14ºC
17ºC
21ºC
24ºC
24ºC
22ºC
18ºC
14ºC
9ºC

Populära boenden

Praktisk information

Huvudstad:

Cyperns huvudstad kallas Nicosia men är också känd som Lefkosia. Stadens södra del tillhör den grekiska delen av ön, medan den norra delen av staden tillhör den turkiska delen.

Språk:

Cypern har grekiska och turkiska som officiella språk. Många kan även engelska på Cypern.

Tid:

När du reser från Sverige till Cypern, ska du ställa klockan en timme framåt.

Valuta:

I Cypern använder man euro. På semesterorter och storstäder finns bankomater, och på de flesta hotell och restauranger är det möjligt att betala med kreditkort.

Ström:

Strömförsörjningen i Cypern är 240 volt. Adaptrar finns i de flesta butiker och på många hotell.

Pass:

När du reser till Cypern, behöver du ett giltigt pass. Du ansvarar för giltigheten av passet.

Mobiltelefon:

Din svenska mobiltelefon fungerar i Cypern. Observera att det kan vara förknippad med höga kostnader att ringa samtal och använda telefonens Internet.

Nödsituation:

I behov av kontakt med polis, ambulans eller brandkår, ring 112.

Dricksvatten:

Vattnet i Cypern har en annan bakterieflora, och det rekommenderas att undvika att dricka kranvatten. Buteljerat vatten kan köpas i de flesta butiker och hotell.

Köra bil:

Om du hyr bil eller annat fordon på Cypern, tänk på att de tillämpar vänstertrafik.

Dricks:

Det är normalt att ge ungefär 5-10% dricks på barer och restauranger.

Öppettider:

Butikerna på Cypern är i allmänhet öppna från 09:00 till 18:00, under sommarmånaderna, vissa företag stänger på eftermiddagen några timmar och håller öppet till 19:00. Öppettiderna kan variera lokalt.