1. Home
  2. Cypern
  3. Cypern
Cypern

Resor till Cypern

Sol och sommarvärme från april till oktober

Det är inte svårt att förstå varför Afrodite valde just denna ö till sin, här har du vackra vita stränder med klart vatten och ett utsökt kök med influenser från Grekland och mellanöstern. Med ett läge söder om Turkiet gör det varma klimatet att du kan resa hit redan i mars och ända till november. Ute på landsbygden finns fina vandringsleder, flera lokala vingårdar och var du än går möter du gästvänliga invånare.

Inget slår Cyperns vita sandstränder med turkosblått vatten

Den sydöstra kusten har underbara stränder och badvikar, de allra flesta med finkornig långgrund sandstrand och turkost vatten. Ju längre västerut du kommer blir stränderna mindre och mer klippiga. Pafos på västkusten är en arkeologisk guldgruva med vackra mosaiker, Troodosbergen har berömda bysantinska kyrkor och huvudstaden Nicosia har en vacker gammal stad och utmärkt shopping.

Välj mellan öns bästa badorter på ett av våra solsäkraste resmål

Till Larnaca åker du som vill kombinera storstadsliv med sol och bad. Reser du med vänner kan spendera sköna dagar vid någon av Ayia Napas vita stränder och dansa loss på en trendig klubb på kvällen. I Protaras-Fig Tree Bay är hotellstandarden lite högre än övriga Cypern då man började bygga här senare. Par och barnfamiljer trivs i den mer rofyllda miljön och du kan bo med all inclusive vid någon av de fina badvikarna.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
15ºC
17ºC
19ºC
21ºC
25ºC
30ºC
34ºC
33ºC
30ºC
26ºC
21ºC
17ºC
Min
7ºC
9ºC
11ºC
12ºC
16ºC
20ºC
24ºC
23ºC
21ºC
17ºC
13ºC
10ºC

Populära boenden

Flyginformation

Airtours flyger från Skandinavien till Cypern.

Flyg och biljetter

Flygresan tar ca 4 timmar. Flygtiderna är preliminära, slutgiltiga tider meddelas på biljetten. Dina resehandlingar erhålles ca en vecka före avgång. Vi rekommenderar att man är på flygplatsen två timmar före avgång, en timme före avgång stänger incheckningen.

Du kan lägga till bagage i bokningssteg ett,  priset styrs av flygbolaget som trafikerar sträckan.

Medtag giltigt ej skadat pass. Eventuellt visum är resenärens ansvar. Kontrollera att namnen överensstämmer med pass/nationellt ID-kort. Hör av dig omgående om namnen är felstavade.

På biljetten anges avgångs och ankomsttider i lokaltid.  Du får ditt boarding-pass på flygplatsen. Var extra uppmärksam på avresetiderna vid sena avgångar – kom ihåg att datumet ändras vid midnatt.

Ankomst och transfer

När du anländer på destinationen och har gått igenom tull och bagageutlämningen möts du upp av våra guider eller en lokal representant. Här får du vårt välkomstbrev samt utflyktsprogram. Här kommer du också få information om vart din transferbuss går ifrån.

Transfer till och från hotellet är inte inkluderat i priset utan finns som tillval i bokningsprocessen. Transfern genomförs med antingen vanlig buss, minibuss eller taxi och körs av lokalt anställda. I vissa fall kommer det också finnas en skandinavisk guide med på bussen.

Transfertider

Limassol: ca 45 minuter

Agia Napa: ca 50 minuter

Protaras: ca 60 minuter

Observera att angivna tider för transfer är exklusive stopp för gäster som ska av/på hotell längst med vägen.