Sök och boka resa
Arlanda

Resor till Usa

Usa

Ta en weekendresa till städernas stad New York eller till kändistäta Miami

Usas flagga

Om Usa

New York är staden som aldrig sover och hit lockas människor från hela världen. Här finns berömda sevärdheter så som frihetsgudinnan och central park, mångsidiga stadsdelar, shopping i världsklass och gastronomiska upplevelser. I Miami finns fantastiska milslånga stränder, shopping och ett kändistätt nöjesliv. Utforska Florida genom att hyra bil, kör till charmiga Key West eller nationalparken Everglades. Möjligheterna är oändliga och en semester här är svårslagen.

Pass & visum

Nordiska medborgare behöver inget visum för inresa till USA, men däremot behövs ett inresetillstånd (ESTA) och ett maskinläsbart e-pass. E-passet är märkt med en särskild symbol på framsidan och har ett inbäddat elektroniskt chip. Vi rekommenderar dig att ansöka om inresetillstånd i god tid, men allra senast 72 timmar före avresa, för att få tillstånd för ombordstigning. Det är viktigt att uppgifterna i din registrering överensstämmer med uppgifterna i ditt pass. Du ansöker och betalar själv för ditt inresetillstånd som är giltigt i två år från godkännande. Byter du pass krävs en ny ansökan. Ambassadens tel 08-783 53 00. Ambassadens hemsida: http://www.usemb.se/ När du fått din ansökan godkänd ska du skriva ut ditt ansökningsnummer och förvara det tillsammans med övriga resedokument under hela din USA-resa. Du måste även kunna uppvisa ditt ansökningsnummer vid incheckningen på flygplatsen. Observera att det finns flera företag på nätet som förmedlar inresetillstånd till USA mot en betydligt högre kostnad än de amerikanska myndigheternas officiella sida. Vi rekommenderar dig därför att söka via den officiella ESTA-sidan. Observera att om ni reser med reguljärflyg med en mellanlandning i Kanada, eller kombinerar er resa med en vistelse i Kanada, så krävs en eTA-ansökan. Mer information om eTA finner du via den oficiella eTA-sidan. Amerikanska myndigheter kräver att alla flygbolag som flyger till USA eller genom amerikanskt luftrum lämnar in vissa uppgifter (secure flight) om passagerarna som fullständigt namn (samma som i passet), kön och födelsedatum. Dessa uppgifter ska registreras hos flygbolaget senast 8 dagar innan avresa. Flygbolagens regler varierar och vissa flygbolag tar uppgifterna från bokningen medan andra kräver att de fylls i på deras hemsida. Kontrollera vad som gäller din resa på flygbolagets hemsida. Vissa nationaliteter berörs av inreseförbudet till USA, kontakta amerikanska ambassaden eller konsulatet för mer information. Detta gäller medborgare från eller personer som vistats i Irak, Iran, Syrien, Sudan, Libyen, Somalia och Jemen.

Hälsa & vaccin

Vi rekommenderar alla resenärer att vara vaccinerade mot hepatit A och B. För resor till USA krävs vanligen inga speciella vaccinationer, undantag kan förekomma. För vidare information hänvisar vi till din vaccinationsmottagning. Rekommendationerna och kraven varierar beroende på vem du är och hur du ska resa. Tänk på att vaccinera dig i god tid före avresa.

Klimatkompenserad resa
fr. 6 149:-

Pris per person. Pris per person. Flyg + hotell 4 nätter

Avresa från Arlanda onsdag 18 januari. Wyndham New Yorker, New york.

Sök pris och boka

Airtours resmål i Usa

Följ Airtours i sociala medier

I väntan på nästa resa hittar du oss på Facebook och Instagram.

Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram

Få erbjudanden via e-post – först av alla!