1. Home
  2. Turkiet
  3. Turkiets sydkust
Turkiets sydkust

Resor till Turkiets sydkust

Solsäkra din semester på Turkiets milslånga stränder

Den turkiska sydkusten har allt en semesterfirare någonsin kan önska. Långa sandstränder breder ut sig och ger dig plats att ligga i solen eller få en adrenalinkick på en bananbåt. Hotellen håller generellt hög klass och den turkiska gästfriheten är välkänd. Maten imponerar bland annat med fräscha grönsaker som blandas med saftiga, grillade spett och smakrika såser. Mysiga semesterorter väntar med sol och bad, shopping och uteliv. Upplev en färggrann marknad där du försöker få det du vill ha till bästa pris. En båtutflykt med discodans och dyk från däck? Eller varför inte hamam? För den som är historiskt intresserad finns också många platser att besöka som satt sina spår i både legender och historia.

Välj bland många givande resmål

Alanya är en välkänd favorit hos många. Här finns en lång strand och hotell för alla plånböcker. Hålligång natten igenom för den som vill ha det och spännande shopping och utflykter för den som vill vara mer aktiv på dagen.

Antalya - Lara är lite av Turkiets Las Vegas med imponerande hotell och något att göra för alla. Barnfamiljer håller igång hela semestern med alla olika aktiviteter som finns och den kilometerlånga stranden lockar solsugna gäster.

Side är en lite lugnare semesterort men väldigt omtyckt. En mysig äldre del av stan bjuder på spännande shopping, hamnen är trevlig att strosa i och såklart är stranden.

Lyxigare Belek lockar både golf- och strandentusiaster då både golfbanorna och stranden håller minst lika hög klass som hotellen på orten.

Fler spännande ställen finns att upptäcka på Turkiets sydkust så kom och hitta din egen pärla.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
12ºC
15ºC
18ºC
20ºC
24ºC
30ºC
34ºC
32ºC
30ºC
26ºC
20ºC
13ºC
Min
5ºC
7ºC
10ºC
12ºC
16ºC
21ºC
24ºC
24ºC
21ºC
16ºC
11ºC
6ºC

Populära boenden

Flyginformation

Flygresan

Du flyger till Antalya. Denna flygning tar ca 4 timmar. Vid ankomst till flygplatsen möts du av Airtours reseledare eller lokal representant.

Transfer

Det är möjligt att boka en transfer i bokningsprocessen.

Transfertiderna från Antalya är följande:

Antalya Lara - ca 15 till 50 minuter

Antalya Kundu - ca 25 till 65 minuter

Antalya -  ca 50 till 65 minuter

Belek -  ca 45 till 90 minuter

Side - ca 60 till 120 minuter

Kemer - ca 90 till 150 minuter

Alanya - ca 120 till 240 minuter

Transfertider från Gazipasa är som följer:

Alanya - ca 60 till 120 minuter

Side -  ca 120 till 240 minuter