1. Home
  2. Turkiet
  3. Turkiets sydkust
Turkiets sydkust

Resor till Turkiets sydkust

Solsäkra din semester på Turkiets milslånga stränder

Den turkiska sydkusten har allt en semesterfirare någonsin kan önska. Långa sandstränder breder ut sig och ger dig plats att ligga i solen eller få en adrenalinkick på en bananbåt. Hotellen håller generellt hög klass och den turkiska gästfriheten är välkänd. Maten imponerar bland annat med fräscha grönsakersom blandas med saftiga, grillade spett och smakrika såser. Mysiga semesterorter väntar med sol och bad, shopping och uteliv. Upplev en färggrann marknad där du försöker få det du vill ha till bästa pris. En båtutflykt med discodans och dyk från däck? Eller varför inte hamam? För den som är historiskt intresserad finns också många platser att besöka som satt sina spår i både legender och historia.

Välj bland många givande resmål

Alanya är en välkänd favorit hos många. Här finns en lång strand och hotell för alla plånböcker. Hålligång natten igenom för den som vill ha det och spännande shopping och utflykter för den som vill vara mer aktiv på dagen.

Antalya - Lara är lite av Turkiets Las Vegas med imponerande hotell och något att göra för alla. Barnfamiljer håller igång hela semestern med alla olika aktviteter som finns och den kilometerlånga stranden lockar solsugna gäster.

Side är en lite lugnare semesterort men väldigt omtyckt. En mysig äldre del av stan bjuder på spännande shopping, hamnen är trevlig att strosa i och så klart är stranden en välbesökt del av stan.

Lyxigare Belek lockar både golf- och strandentusiaster då både golfbanorna och stranden håller minst lika hög klass som hotellen på orten.

Fler spännande ställen finns att upptäcka på Turkiets sydkust så kom och hitta din egen pärla.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
12ºC
15ºC
18ºC
20ºC
24ºC
29ºC
34ºC
32ºC
30ºC
26ºC
20ºC
13ºC
Min
5ºC
7ºC
10ºC
13ºC
17ºC
21ºC
24ºC
25ºC
22ºC
17ºC
11ºC
6ºC

Populära boenden

Populärt resmål för:

Unga familjer Äldre par Familjer - äldre barn Unga par

Flyginformation

Airtours flyger från Skandinavien till Antalya.

Flyg och biljetter

Flygresan tar ca 3 timmar och 45 minuter till Antalya. Flygtiderna är preliminära, slutgiltiga tider meddelas på biljetten. Dina resehandlingar erhålles ca en vecka före avgång. Vi rekommenderar att man är på flygplatsen två timmar före avgång, en timme före avgång stänger incheckningen.

Du kan lägga till bagage i bokningssteg ett,  priset styrs av flygbolaget som trafikerar sträckan.

Medtag giltigt ej skadat pass. Eventuellt visum är resenärens ansvar. Kontrollera att namnen överensstämmer med pass/nationellt ID-kort. Hör av dig omgående om namnen är felstavade.

På biljetten anges avgångs och ankomsttider i lokaltid.  Du får ditt boarding-pass på flygplatsen. Var extra uppmärksam på avresetiderna vid sena avgångar – kom ihåg att datumet ändras vid midnatt.

Ankomst och transfer

När du anländer på destinationen och har gått igenom tull och bagageutlämningen möts du upp av våra guider eller en lokal representant. Här får du vårt välkomstbrev samt utflyktsprogram. Här kommer du också få information om vart din transferbuss går ifrån.

Transfer till och från hotellet är inte inkluderat i priset utan finns som tillval i bokningsprocessen. Transfern genomförs med antingen vanlig buss, minibuss eller taxi och körs av lokalt anställda. I vissa fall kommer det också finnas en skandinavisk guide med på bussen.

Transfertider:

Antalya: ca 60 minuter

Antalya Lara: ca 40 minuter

Antalya Kundu: ca 40 minuter

Belek: ca 80 minuter

Kemer: ca 110 minuter

Side: ca 75 minuter

Alanya: ca 220 minuter

Transfer från Gazipasa:

Alanya: ca 90 minuten

Side: ca 160 minuten

Observera att angivna tider för transfer är exklusive stopp för gäster som ska av/på hotell längst med vägen.