1. Home
  2. Turkiet
  3. Marmariskusten
Marmariskusten

Resor till Marmariskusten

Den soliga södra Egeiska Kusten - skönhet, historia och äventyr

Den södra Egeiska kusten, även känd som den lykiska kusten, bjuder på ett bländande möte mellan det djupblå havet och den frodigt gröna naturen, samt kilometerlånga stränder. Resenärer som söker solsken, mysiga badorter och en överflöd av kulturella sevärdheter kommer inte att bli besvikna.

Oavsett om du föredrar en lyxig (ultra) all-inclusive resort eller en charmig lägenhet, en avkopplande dag på stranden eller en aktiv semester full av äventyr, kan du hitta allt här. De långa, smala stränderna längs den södra Egeiska kusten ligger ofta i natursköna vikar, skyddade av det gröna landskapet. För vandrare är det ett paradis med den lykiska vägen som sträcker sig över ca 500 km och bjuder på en fascinerande resa genom områdets rika historia, med ruiner och gravar längs vägen. Och om du inte är en historiaentusiast, finns det gott om populära stränder längs den lykiska vägen där du kan koppla av efter en dag med utforskning. Om du besöker under maj till oktober har du också chansen att få en glimt av den sällsynta jättesköldpaddan när den lägger sina ägg här.

Besök vackra marmarikusten

Marmarikusten, belägen på den södra Egeiska kusten i södra Turkiet, inkluderar även Bodrum-halvön och Kusadasi. Området har en lång och fascinerande historia och en av de mest magnifika kustlinjerna i landet. De gröna, majestätiska bergen reser sig stolt bakom de charmiga små och stora vikarna längs kusten. Utsikten över Marmarikusten är helt fantastisk, med små vikar och gröna öar som dyker upp ur det blå havet. Om du vill uppleva två länder under din semester är det inte långt från kusten till den grekiska övärlden, inklusive Rhodos, som du enkelt kan nå med båt.

Resor till Marmarikusten erbjuder en mängd sevärdheter, med den antika romerska ruinstaden Efesos som en av de mest populära utflyktsmålen. För de som älskar naturen är Pamukkale en unik upplevelse, med stora vita kalciumrika bassänger längs bergssidan, som ser ut som om de är gjorda av bomull - därav namnet, som betyder "Bomullsfästningen."

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
14ºC
16ºC
19ºC
22ºC
28ºC
33ºC
36ºC
35ºC
33ºC
28ºC
21ºC
15ºC
Min
4ºC
7ºC
9ºC
11ºC
16ºC
21ºC
23ºC
23ºC
20ºC
16ºC
11ºC
7ºC

Populära boenden

Flyginformation

Flygresan

Du flyger till Bordum eller Dalaman. Denna flygning tar cirka 3 timmar och 55 minuter. Vid ankomst till flygplatsen möts du av Airtours reseledare eller lokal representant.

Transfer

Transfertider från Bodrum är som följer:

Marmaris - ca 135 minuter (från Dalaman ca 90 minuter)

Içmeler - ca 140 minuter (från Dalaman ca 130 minuter)

Hisaronu (nära Marmaris) - 150 minuter (från Dalaman ca.. 90 minuter)

Fethiye - 200 minuter (från Dalaman ca. 60 minuter)