Sök och boka resa
Arlanda

Fakta om Marmaris Turkiet

Om Marmaris

Marmaris ligger på Turkiets sydvästra kust, nära den grekiska ön Rhodos i Egeiska havet. I Marmaris bor drygt 30 000 invånare.

Ta sig till Marmaris

Flyget landar på flygplatsen i Milas, norr om Bodrum-halvön. Till Marmaris är det ca 130 km. Transfertiden till våra hotell i Marmaris är ca 2,5 timme och till Icmeler ca 2 timmar och 50 minuter. Transfertiden kan variera beroende på antal stopp och trafik. Airtours representant assisterar vid ankomst och avresa. Transfer kan förbeställas vid bokning.

Att ta sig runt

Det finns gott om minibussar så kallade dolmus som är ett prisvärt sätt att ta sig runt i området, lokalbussar med bra förbindelser till orter utanför Marmarisområdet och taxi.

Nöjen

I Marmaris roar man sig främst längs med strandpromenaden eller på bargatan i gamla stan. Barer, diskotek och restauranger håller öppet långt in på småtimmarna. Icmeler är lugnare med flera små barer och kaféer.

Stränder

Flera kilometer lång sand-, grus- och klapperstenstrand. Relativt smal med gott om solstolar och parasoller att hyra. I Icmeler är stranden lite bredare och lite mer barnvänlig. Bra utbud av vattensporter. Längs Marmariskusten finns många vackra badvikar och naturstränder.

Barnvänligt

Mer barnvänligt och långgrunt i Icmeler än i Marmaris. Vattenpark finns i Marmaris. I Icmeler finns lekplatser och grönområden. Marmaris har livlig trafik och trottoarkanterna kan vara höga på sina ställen.

Ramadan

I samband med att den muslimska fastemånaden Ramadan genomförs kan det hända att butiker och affärer håller stängt och att serviceverksamheten överlag går lite långsammare.

Pass & visum - Turkiet

Svenska medborgare erhåller visum vid ankomst, giltigt i 90 dagar. Passet ska ha en giltighetstid på minst 150 dagar vid inresan i Turkiet (kortare giltighetstid resulterar i nekat inträde i landet). För innehavare av norskt pass krävs visum. För mer information hänvisar vi till Turkiets ambassad på telefon 08-23 08 40 eller besök deras hemsida: http://stockholm.emb.mfa.gov.tr/Mission

Hälsa & vaccinationer - Turkiet

Vi rekommenderar alla resenärer att vaccinera sig mot hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig i god tid före avresa. För resor till Turkiet krävs vanligen inga ytterligare vaccinationer men det kan finnas undantag. För vidare information hänvisar vi till din vaccinationsmottagning.

Snabbfakta – Marmaris

  • Valuta: Turkiska Lira (TRY)
  • Språk: Turkiska
  • Elektricitet: 230 V. Adapter behövs inte.
  • Tidsskillnad: + 1 timme

Följ Airtours i sociala medier

I väntan på nästa resa hittar du oss på Facebook och Instagram.

Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram

Få erbjudanden via e-post – först av alla!