1. Home
  2. Turkiet
  3. Kusadasi
Kusadasi

Resor till Kusadasi

Upptäck den bedårande norra Egeiska kusten – en skattkista av modernitet, pittoreska byar och en rik historisk arvskatt

På den nordvästra kusten av Turkiet reser sig den förtrollande norra Egeiska kusten. Här möts moderna städer, charmiga byar och en myllrande historia i en harmonisk symbios. En kuststräcka som inte bara bjuder på långsträckta sandstränder utan även en ändlös horisont av azurblått hav, vilket gör det till den ultimata destinationen för en minnesvärd resa.

Fängslande badorter

Kusten här sträcker sig nästan linjärt, med få gömda vikar. Det är inte konstigt att stora kryssningsfartyg anlöper den strålande staden Kusadasi. Bortom denna glittrande turistort finner du också mindre kustsamhällen som bjuder in till en avkopplande strandsemester. I byarna Özdere och Gümüldür förför sinnena med dofterna från mandarinlundarna, de blommande olivträden och vinodlingarna. Denna region präglas även av dess betydelsefulla fiskeverksamhet. Här kan du njuta av de mest läckra lokala rätterna, ackompanjerade av ett förstklassigt glas lokalt vin eller den traditionella rakin.

Upplev områdets rika historia och kultur

Den norra Egeiska kusten rymmer en rik historia och en skatt av kulturella underverk. Från det gåtfulla Apollontemplet i Didyma till de majestätiska ruinerna av den forntida staden Alinda. Den arkeologiska platsen Aphrodisias är en plats som definitivt förtjänar ett besök. Tetrapylonporten, den antika teatern och stadion är bara några av de många skatter som vittnar om denna stad som har överlevt i över 7000 år. Museet här hyser fortfarande en imponerande samling statyer från den förgångna eran.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
12ºC
15ºC
18ºC
21ºC
25ºC
30ºC
33ºC
32ºC
29ºC
23ºC
18ºC
13ºC
Min
4ºC
7ºC
10ºC
11ºC
16ºC
19ºC
22ºC
23ºC
18ºC
13ºC
9ºC
5ºC

Populära boenden

Populärt resmål för:

Familjer - äldre barn Unga familjer Äldre par Unga par

Flyginformation

Airtours flyger från Skandinavien till Bodrum.

Flyg och biljetter

Flygresan tar ca 3 timmar och 55 minuter till Bodrum. Flygtiderna är preliminära, slutgiltiga tider meddelas på biljetten. Dina resehandlingar erhålles ca en vecka före avgång. Vi rekommenderar att man är på flygplatsen två timmar före avgång, en timme före avgång stänger incheckningen.

Du kan lägga till bagage i bokningssteg ett,  priset styrs av flygbolaget som trafikerar sträckan.

Medtag giltigt ej skadat pass. Eventuellt visum är resenärens ansvar. Kontrollera att namnen överensstämmer med pass/nationellt ID-kort. Hör av dig omgående om namnen är felstavade.

På biljetten anges avgångs och ankomsttider i lokaltid.  Du får ditt boarding-pass på flygplatsen. Var extra uppmärksam på avresetiderna vid sena avgångar – kom ihåg att datumet ändras vid midnatt.

Ankomst och transfer

När du anländer på destinationen och har gått igenom tull och bagageutlämningen möts du upp av våra guider eller en lokal representant. Här får du vårt välkomstbrev samt utflyktsprogram. Här kommer du också få information om vart din transferbuss går ifrån.

Transfer till och från hotellet är inte inkluderat i priset utan finns som tillval i bokningsprocessen. Transfern genomförs med antingen vanlig buss, minibuss eller taxi och körs av lokalt anställda. I vissa fall kommer det också finnas en skandinavisk guide med på bussen.

Transfertider:

Özdere - ca 60 minuter

Seferihisar - ca 75 minuter

Kusadasi - ca 90 minuter

Observera att angivna tiderna för transfer är exklusive stopp för gäster som ska av på hotell längs vägen.