1. Home
  2. Tillval
  3. Sätesbokning & bagage
  4. Vueling

Graviditet

Vid graviditet ska du vara uppmärksam på riktlinjerna för varje flygbolag.
Vueling tillåter dig att resa utan ett läkarintyg fram till graviditetsvecka 27. Från vecka 28 till 35 krävs läkarintyg som även ska vara giltigt vid tidpunkten för hemresan. Från vecka 36 är det inte möjligt att flyga med Vueling.

Vi vill göra dig uppmärksam på att Airtours inte tar ansvar för avslag i samband med graviditet och har ingen inverkan på huruvida flygbolaget eventuellt ändrar reglerna för gravida passagerare.

Vueling

Sätesreservation och extra bagage

Tyvärr är det inte ännu möjligt att boka ett tilläggstjänster när du flyger med Vueling på en resa med Airtours. Vi arbetar för närvarande med att erbjuda denna tjänst. Här under kan du läsa vilka riktlinjer som gäller för bl.a. bagage och graviditet som gäller för din flygresa med Vueling.

Bagage

Bagageregler för Vueling

Barn över 2 år och vuxna som reser med Vueling har rätt till 10 kg handbagage per person. Måtten för handbagage är 40x20x30 och ska få plats under sätet. Om man önskar att ta med ett större handbagage ombord 55x40x20 så kostar detta 25 euro extra som betalas på flygplatsen.
När du reser med spädbarn (0-23 månader) kan du gratis ta med klappvagn eller barnvagn. Om klappvagn eller barnvagn önskas medbringas för barn över 2 år gäller detta som incheckat bagage.
Bebisar har inte rätt incheckat bagage på resor med Vueling. Deras bagage får packas i föräldrarnas bagage.

Specialbagage
Om du ska ta med specialbagage som till exempel en cykel eller en golfbag på din semester, vänligen kontakta oss. Vi kontaktar sedan flygbolaget och kan därefter informera dig om priset.
Beroende på specialbagagets storlek kräver vi att privat transfer bokas. Därför behöver vi veta vilken typ av specialbagage du vill ta med.
Priset för privat transfer meddelas på begäran.

Hjälpmedel
Om du är i behov av assistans på flygplatsen och / eller ta med din egen rullstol eller rullator, måste detta meddelas så snart som möjligt. Vi behöver informeras om typen av hjälpmedel, mått och vikt.
Rullstol och rullator är gratis att checka in och ta med på din semester. Om ditt rörelsehinder gör att du inte kan gå upp för trappan på bussen eller ditt hjälpmedel fyller mycket plats, kräver vi att specialtransfer beställs. Priset för detta anges på förfrågan.