1. Home
 2. Tillval
 3. Sätesbokning & bagage
 4. sunexpress

SunExpress

Sätesreservation och extra bagage

Det går endast att checka in online hos SunExpress. Om detta inte är möjligt måste du betala en avgift på €5 per person på flygplatsen.

Du kan boka ett specifikt säte, specialbagage och extra bagage när du vill efter bokningen gjorts.
För sätesreservationer måste alla resande deltagare väljas för både tur- och returresa.

Så här gör du:

 1. Gå till SunExpress.
 2. Välj fliken till höger med "Tour operator bookings".
 3. Logga in med ditt efternamn och bokningsnummer och välj Sunweb under "Tour operator name".
 4. Välj "One way" eller "Rund trip" beroende på om du flyger både dit och hem med SunExpress.
 5. Ange avrese- och / eller hemreseflygplats och resedatum.
 6. Välj antal personer för bokningen.
 7. Kryssa i avgången / avgångarna och den typ av tillägg du vill beställa.
 8. Betalning görs med kreditkort direkt på SunExpress hemsida.
 9. Du får ett kvitto efter beställningen. Skriv ut detta och ta med till flygplatsen.
 • Observera att barn under 15 år, personer med rörelsehinder, personer som reser med djur eller syrgasanordning får inte sitta vid nödutgångar när de reser med Primera Air.
 • Observera att det sätesval görs i steg 3 under "extra" när du har angett adress etc.
 

Bagage

Bagageregler för SunExpress

Handbagage är inte tillåtet i kabinen på alla flyg med SunExpress. Du får endast ta med en liten väska, en laptopväska och babyväska.

Det är dock möjligt att ta med 4 kg extra incheckat bagage gratis. Observera att det extra bagaget måste checkas in separat
När du reser med spädbarn (0-23 månader) kan du gratis ta med klappvagn eller barnvagn. Om klappvagn eller barnvagn önskas medbringas för barn över 2 år gäller detta som incheckat bagage.
Bebisar har rätt till 10 kg incheckat bagage på resor med SunExpress.

Specialbagage

Om du ska ta med specialbagage som till exempel en cykel eller en golfbag på din semester, görs detta tillägg hos SunExpress.
Beroende på specialbagagets storlek kräver vi att privat transfer bokas. Därför behöver vi veta vilken typ av specialbagage du vill ta med.
Priset för privat transfer meddelas på begäran.
När du beställer ett tillägg sker detta via SunExpress. Airtours kan därför inte hållas ansvariga för eventuella tekniska problem och inte heller åtgärda dessa.

Hjälpmedel

Om du är i behov av assistans på flygplatsen och / eller ta med din egen rullstol eller rullator, måste detta meddelas så snart som möjligt. Vi behöver informeras om typen av hjälpmedel, mått och vikt.
Rullstol och rullator är gratis att checka in och ta med på din semester. Om ditt rörelsehinder gör att du inte kan gå upp för trappan på bussen eller ditt hjälpmedel fyller mycket plats, kräver vi att specialtransfer beställs. Priset för detta anges på förfrågan.

Graviditet

Vid graviditet ska du vara uppmärksam på riktlinjerna för varje flygbolag.
SunExpress tillåter dig att resa utan ett läkarintyg fram till graviditetsvecka 34. Från vecka 35 är det inte möjligt att flyga med SunExpress.

Vi vill göra dig uppmärksam på att Airtours inte tar ansvar för avslag i samband med graviditet och har ingen inverkan på huruvida flygbolaget eventuellt ändrar reglerna för gravida passagerare.