1. Home
  2. Tillval
  3. Sätesbokning & bagage
  4. SKY Express

SKY express

Sätesreservation och extra bagage

SKY express är det snabbast växande flygbolaget i Grekland. Med SKY express har du möjlighet att boka olika alternativ på din flygresa. Nedan kan du läsa hur du gör detta. Du kan också läsa om de riktlinjer som gäller för bland annat bagage och graviditet på flygningar med SKY express.

Sätesreservation

Du kan reservera säte från 42 dagar till 4 dagar före avresa.

  1. Hur reserverar man säten?
  2. Gå till Sky Express självbetjäning
  3. Logga in med ditt bokningsnummer och avresedatum
  4. Gå igenom stegen för att reservera dina platser

Betala för platsreservationen direkt via Sky Express. Du får en bekräftelse på din platsreservation via e-post från Sky Express. Observera att du endast kan betala med ett Visa- eller Mastercard-kreditkort.

Det är naturligtvis inte obligatoriskt att boka en plats. Observera att om du inte reserverar säten kan Sky Express inte garantera att hela ditt resesällskap kommer att sitta bredvid varandra på flyget.

Incheckning online

Det är inte möjligt att checka in online. Vi rekommenderar därför att du kommer till flygplatsen minst 2 timmar före avresa.

Bagage

Bagageregler för SKY express

Alla passagerare får ta med sig 1 handbagage på högst 8 kg + en liten väska (t.ex. ryggsäck, handväska, datorväska).

Handbagaget får inte vara större än 55 x 40 x 20 och måste få plats i bagageutrymmet ovanför huvudet.

Specialbagage

Om du behöver ta med dig specialbagage som t.ex. en cykel eller en golfbag, bokas detta direkt via SKY express. Detta kostar cirka 40 euro + kostnaden för ett extra incheckat bagage. Beroende på storleken på specialbagaget förbehåller vi oss rätten att boka en privat transfer (i stället för buss). Därför behöver vi veta vilken typ av specialbagage du vill ha med dig.

Priset för en privat transfer får du på begäran.

När du beställer ytterligare tjänster sker detta direkt via SKY express. Airtours är därför inte ansvarig för eventuella tekniska problem och har ingen möjlighet att åtgärda dessa.

Barn och bagage

Bebisar upp till 2 år måste resa med sina föräldrar eller vårdnadshavare och får ta med sig en barnvagn på högst 100 cm x 30 cm x 15 cm, som checkas in vid gaten. Barnvagnen kommer att ges som första prioritet vid ankomst. För barn mellan 2 och 12 år gäller samma bagageregler som för vuxna. 

Hjälp och särskilt stöd

SKY express är medvetna om att passagerare kan behöva särskild hjälp för att förflytta sig och erbjuder därför mobilitetstjänster för funktionsvarierade och personer med nedsatt rörlighet. Om du behöver hjälp på flygplatsen och/eller tar med dig din egen rullstol eller rullator måste vi veta det så snart som möjligt. Vi måste veta vilken typ av rörelsehjälpmedel det rör sig om, vilka mått och vikt det har.

Rullstolar och rullatorer kan du checka in och ta med dig på semestern. Om din funktionsvariation gör att du inte kan ta dig upp för trapporna på bussen eller om ditt hjälpmedel tar mycket plats förbehåller vi oss rätten att beställa en särskild transport. Kostnaden för detta kan meddelas på begäran.

Graviditet

Vid graviditet bör du vara medveten om varje flygbolags riktlinjer.

Med SKY express kan du resa utan läkarintyg fram till och med vecka 28 av din graviditet. Om du reser under vecka 29-35 av din graviditet (eller vecka 31 om du väntar tvillingar) måste du ta med dig ett läkarintyg. Från och med vecka 36 är det inte möjligt att resa med SKY express. Om du väntar tvillingar kan du inte längre resa från vecka 32.
Observera att du under din graviditet inte får resa med ett nyfött barn (upp till 2 år) eller ta med husdjur i kabinen (upp till 8 kg).

Observera att Airtours inte tar något ansvar för nekad ombordstigning vid graviditet och att Sunweb inte har något inflytande över om flygbolaget ändrar reglerna för gravida passagerare.