1. Home
 2. Tillval
 3. Sätesbokning & bagage
 4. Freebird Airlines

Graviditet

Vid graviditet ska du vara uppmärksam på riktlinjerna för varje flygbolag.

Freebird tillåter dig att resa utan ett läkarintyg fram till graviditetsvecka 27. Från vecka 28 – 36 krävs läkarintyg som även ska vara giltigt vid tidpunkten för hemresan. Efter graviditetsvecka 36 är det inte möjligt att flyga med Freebird.

Vi vill göra dig uppmärksam på att Airtours inte tar ansvar för avslag i samband med graviditet och har ingen inverkan på huruvida flygbolaget eventuellt ändrar reglerna för gravida passagerare.

Freebird

Sätesreservation och extra bagage

Med Freebird kan du boka extra tillval för din flygresa. Nedan kan du läsa hur du gör detta. Du kan också läsa vilka riktlinjer för bagage och graviditet som gäller för flygningar med Freebird.

Du kan boka ett specifikt säte och specialbagage från 365 dagar före avgång och upp till 72 timmar före avgång.
För sätesreservationer måste alla resande deltagare väljas för både tur- och returresa.
 
Så här gör du:
 1. Gå till “My booking” på flygbolagets hemsida.
 2. wI meny fliken, välj “ Tour operator bookings”.
 3. Fyll i huvudbokarens efternamn samt vårat referensnummer. Notera att ni skall använda (3st) nollor före. Ex: 0001234567.
 4. Välj sedan “one way” eller “roundtrip”, fyll i avgångs samt ankomstflygplats, avresedatum samt antalet passagerare på den högra sidan.
 5. Klicka sedan “Retrieve TO booking”.
 6. Följ sedan Stegen som kommer för att reservera din plats ombord.
 7. Gör sedan betalningen som går direkt till flygbolaget, efter betalningen kommer ni att få ett bekräftelse mail på er beställning.
 • Observera att barn under 15 år, personer med rörelsehinder, personer som reser med djur eller syrgasanordning får inte sitta vid nödutgångar när de reser med Freebird.

Checka in online
Det är inte möjligt att checka in online utan detta ska göras på flygplatsen. 

När du beställer tillägg sker detta via marktjänstföretaget Paxport, på uppdrag av flygbolaget. Airtours ansvarar därför inte för några tekniska problem och kan inte heller åtgärda dessa.

Bagage

Bagageregler för Freebird

Barn över 2 år och vuxna som reser med Freebird har rätt till 5 kg handbagage per person. 
När du reser med spädbarn (0-23 månader) kan du gratis ta med klappvagn. Om klappvagn eller barnvagn önskas medbringas för barn över 2 år gäller detta som incheckat bagage.
Bebisar har inte rätt incheckat bagage på resor med Freebird. Deras bagage får packas i föräldrarnas bagage. 

Specialbagage

Om du ska ta med specialbagage som till exempel en cykel eller en golfbag på din semester görs detta via Paxport.
Beroende på specialbagagets storlek kräver vi att privat transfer bokas. Därför behöver vi veta vilken typ av specialbagage du vill ta med.
Priset för privat transfer meddelas på begäran.
När du beställer ett tillägg sker detta via marktjänstbolaget Paxport, som ansvarar för detta åt flygbolaget. Airtours kan därför inte hållas ansvariga för eventuella tekniska problem och inte heller åtgärda dessa.

Hjälpmedel

Om du är i behov av assistans på flygplatsen och / eller ta med din egen rullstol eller rullator, måste detta meddelas så snart som möjligt. Vi behöver informeras om typen av hjälpmedel, mått och vikt.
Rullstol och rullator är gratis att checka in och ta med på din semester. Om ditt rörelsehinder gör att du inte kan gå upp för trappan på bussen eller ditt hjälpmedel fyller mycket plats, kräver vi att specialtransfer beställs. Priset för detta anges på förfrågan.