1. Home
  2. Tillval
  3. Sätesbokning & bagage
  4. air mediterranean

Air Mediterranean

Sätesreservation & extra bagage

Du kan boka en särskild plats, extra bagage och specialbagage.
För sätesreservationer måste alla resans deltagare väljas för både tur- och returresa.

Du kan beställa ett specifikt säte från 42 dagar innan avresa upp till 48 timmar innan avresa. 
Vid sätesreservation ska alla deltagare väljas på både ut- och hemresa. 

Gör så här: 
1. Gå till Paxport
2. Logga in med ditt bokningsnummer och avresedatum
* Om du endast har hemresa med Air Mediterranean ska du ange hemresedatum. 
3. Följ stegen och välj dina tillval.
4. Betalningen sker med kort direkt inne på Paxport som hanterar tillval för Air Mediterranean
5. Efter att du har betalt får du ett kvitto med din beställning. Skriv ut detta och ta med till flygplatsen. 
* Observera att barn under 15 år, personer som har besvär med att gå, gäster som reser med djur eller gäster som tar med sig syrgasapparat inte får sitta vid nödutgången.

Bagage

Bagageregler för Air Mediterranean
Barn över 2 år samt vuxna som reser med Air Mediterranean har rätt till 8kg handbagage var. Vid resor med bebisar (0-23 månader) kan du ta med en vagn gratis. Om du önskar att ta med en vagn till ett barn över 2 år går detta som incheckat bagage. Bebisar har inte rätt till incheckat bagage med Air Mediterranean utan deras bagage ska packas tillsammans med föräldrarnas. 

Specialbagage
Om du är i behov av att ta med specialbagage, som till exempel en cykel eller en golfbag ska du berätta detta för oss. Vi kommer att kontakta flygbolaget och kan därefter informera dig vad priset är. 
Utifrån storleken på specialbagaget tar vi hänsyn till om det ska beställas en privat transfer. Priset för en privat transfer fås vid förfrågan. När du beställer tillköp sker detta via sällskapet Paxport, som hanterar detta för flygbolaget. Airtours är därför inte ansvariga för eventuella tekniska problem och har inte möjlighet att hjälpa till med detta. 

När du beställer tillköp sker detta via sällskapet Paxport, som hanterar detta för flygbolaget. Airtours är därför inte ansvariga för eventuella tekniska problem och har inte möjlighet att hjälpa till med detta.

Hjälpmedel
Om du är i behov av assistans på flygplatsen och/eller om du tar med din egen rullstol eller rullator så behöver vi information om detta. Vi behöver information om vad det är för hjälpmedel samt måtten och vikt. 
Rullstol och rullator är gratis att checka in och ta med på semestern. Om ditt handikapp gör så att du inte kan gå upp i trapporna på bussen eller om ditt hjälpmedel tar för mycket plats ska en privat transfer beställas. Priset för detta fås vid förfrågan.

Graviditet

Om du är gravid ska du vara uppmärksam på riktlinjerna för varje flygbolag. Med Air Mediterranean kan du resa utan läkarintyg till och med graviditetsvecka 28. Från vecka 36 är det inte längre möjligt att flyga med detta bolag.