Sök och boka resa
Arlanda
Boka tidigt-rabatt

Boka-tidigt-rabatt på alla resor 2021!

Information gällande coronaviruset

.

Resor till Puerto Rico på Gran CanariaSpanien

Soldränkta dagar på barnvänliga stränder

Om Puerto Rico

Puerto Rico ligger vackert i dalgångarna ovanför havet på södra Gran Canaria. Hotellen klättrar upp längs bergssluttningarna med panoramavy över hamnen och sandstranden. Här skiner solen lite mer än på andra ställen och badorten är populär med lugn och barnvänlig strand. I hamnen trängs båtarna och du kan göra utflykter till havs, fiska eller åka på delfinsafari. Centrum ligger vid stranden och bjuder på restauranger, caféer och många små butiker.

I centrum av Puerto Rico, vid hamnen, ligger ett stort shoppingcenter med många restauranger och caféer. Här hittar du även barer och några nattklubbar. Vid båda stränder finns restauranger och caféer med trevliga uteserveringar.

Vackra vyer, glittrande hav och mjuk sand - precis som det ska vara

Från stranden i Puerto Rico leder en trevlig promenadväg ovanför havet bort till Playa de Amadores som är en rätt ny badort. Här är atmosfären lugn, stranden fylld av vit korallsand och du njuter av ett behagligt strandliv. Precis som Puerto Rico är stranden i Amadores barnvänlig, här är långgrunt och sandbotten len som sammet. Längs strandkanten hittar du restauranger och caféer med trevliga uteserveringar.

Var ligger Puerto Rico?

Karta Puerto Rico

Väder och badtemperaturer

Klimatet på Gran Canaria är subtropiskt, alltså varmt året om. De nordligaste delarna får lite mer regn under vintermånaderna men inga större mängder. I april börjar temperaturen att stiga och når drygt 20 grader dagtid med kallare nätter. I juni är den sköna sommaren igång med temperaturer på runt 26 grader, augusti är den varmaste sommarmånaden men tack vare låg luftfuktighet är de varma temperaturerna behagliga. Vattentemperaturen ligger på ca 20-23 grader under sommaren och solen skiner ca 12 timmar per dag. I november börjar det bli svalare med temperaturer runt 23 grader igen och det kan komma regnskurar men oftast inget långvarigt.

Temp (℃) Nederbörd (mm)

Airtours service

Reser du med Airtours charterflyg möter representanten dig på flygplatsen vid ankomst och hemresa. Under vistelsen finns representanten tillgänglig på träfftider på hotellen samt på telefon för att svara på frågor och ge tips och råd alla dagar i veckan mellan kl. 09-19 via sms och samtal. För akuta ärenden som olycksfall finns en dygnet-runt-öppen jourtelefon. Telefonnumret får du vid ankomst. Airtours lokala samarbetspartner heter Tindaya Incoming. Reser du med reguljärt flyg är vistelsen på egen hand och det finns ingen representant på flygplatsen.

Andra resmål på Gran Canaria