1. Home
  2. Spanien
  3. Costa Blanca
  4. Benidorm
Benidorm

Resor till Benidorm

Vackra stränder i livliga Benidorm

Benidorm stoltserar med två magnifika, långa sandstränder: Levante-stranden och Poniente-stranden. Båda stränderna omges av en vacker strandpromenad med många barer och restauranger som ger en härlig utsikt över människor som njuter av sina promenader. Bakom strandpromenaden ligger huvudgatan, som är full av lockande butiker för shoppingentusiaster. En äkta spansk atmosfär väntar dig när du promenerar mellan de två stränderna och når det ursprungliga centrumet av Benidorm. Här kan du vandra genom smala gränder, slå dig ner på någon av de mysiga terrasserna eller besöka den vackert anlagda balkongen.

För barn finns en nöjespark vid shoppinggatan med b la karuseller och trampoliner. Om du själv älskar nöjesparker, så är du på rätt plats eftersom Terra Mitica ligger direkt bakom Benidorm med spektakulära bergochdalbanor och många andra fantastiska attraktioner. För vattenpark-älskare finns Aqualandia och Aquanatura där du kan ha timmar av äventyr, och du kan beundra delfiner och papegojor på Mundomar. Dessutom är det alltid trevligt att besöka andra platser som Calpe, Altea eller El Campello.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
17ºC
16ºC
19ºC
21ºC
25ºC
30ºC
31ºC
30ºC
28ºC
25ºC
20ºC
17ºC
Min
8ºC
8ºC
10ºC
11ºC
15ºC
20ºC
22ºC
22ºC
19ºC
16ºC
9ºC
6ºC

Populära boenden

Praktisk information

Huvudstad:

Spaniens huvudstad är Madrid.

Språk:

Det officiella språket är spanska. Men du kan ofta klara dig med engelska eller tyska.

Tid:

Spanien har ingen tidsskillnad med Sverige. Förutom på Kanarieöarna, där det är 1 timme tidigare än i Sverige. Detta gäller både sommar- och vintertid.

Valuta:

Spaniens officiella valuta är euro. Att ta ut kontanter i Spanien och på Kanarieöarna är inga problem. Det finns uttagsautomater nästan överallt där du kan ta ut kontanter. Det går också bra att betala med kreditkort på många ställen.

Spänning:

Spänningen är 230 volt.

Resehandlingar:

Du måste ha ett giltigt pass eller identitetskort.

Om du inte har svenskt medborgarskap är det viktigt att kontrollera om andra regler gäller. Kontrollera med ambassaden för det land du vill resa till och de länder du reser igenom.

Observera!

För Spanien gäller följande:

I varje bokning måste minst en person vara 18 år eller äldre.

Att resa med korrekta handlingar är ditt eget ansvar. Airtours kan inte hållas ansvariga för detta.

Vaccination:

För aktuell information om vaccinationer och annan hälso- och reseinformation, besök din lokala vårdcentral.

Nödnummer:

Det spanska nödnumret för polis, ambulans och brandkår är 112.

Mat och dryck:

Spanien är känt för tapas (små rätter) och paella (ris med skaldjur). Spanien är också känt för sangria: ett fruktigt vin som serveras i en karaff med färsk frukt.

Vattnet i Spanien är inte som det du är van vid i Sverige. Det rekommenderas att inte dricka kranvatten. Det är bäst att köpa vatten på flaska i snabbköpet eller på hotellet/lägenheten.

Dricks:

I Spanien är det vanligt att ge mellan 5 och 10 % i dricks.

Öppettider:

Butiker i Spanien är öppna måndag till lördag från 09:00-14:00 och stänger sen för siesta. Butikerna öppnar igen 16:30-20:00. I turiststäder (vid kusten) är butikerna ofta öppna längre.

Viktigt att veta:

Det är obligatoriskt att betala turistskatt i Katalonien och på Balearerna. Kostnaden är per person och natt, för personer som är 17 år eller äldre. Du betalar kostnaden på plats vid incheckningen och beror på antalet stjärnor under din vistelse.