Sök och boka resa
Arlanda

Fakta om Barcelona Spanien

Ta sig till Barcelona

Flyget landar på flygplatsen El Prat 12 km söder om Barcelona. Från flygplatsen till centrala Barcelona tar det ca 30 minuter. Barcelonas blå flygbussar avgår utanför terminalen och kostar ca 45 sek per person. Pendeltåg går från terminal 2 och avgår varje halvtimme, kostar ca 30 sek. Taxi från flygplatsen kostar ca 350 sek.

Att ta sig runt

Barcelona är en storstad med flera olika stadsdelar som har sina egna centrum. Att promenera är det lättaste sättet att lära känna staden men kollektivtrafiken fungerar annars mycket bra. Linjenätet för buss och tunnelbana är väl utbyggt och lättillgängligt. Du kan också åka pendeltåg och spårvagn till vissa platser. Köper du ett Barcelona Card ingår resor med kollektivtrafik, entréer till museum och olika rabatter, kortet kostar 400 sek för 3 dagar. Sightseeingbussar går runt i Barcelona, så kallade hop-on, hop-off bussar. Taxibilarna är gul-svarta och är ett billigare färdmedel än i Sverige. Bilarna kör på taxameter men det finns en del påslag, en resa på ca 10 minuter kostar ca 100 sek. Var uppmärksam på ficktjuvar när du åker med kollektivtrafiken.

Nöjen

I området kring Las Ramblas och Plaza Reial ligger många nattklubbar och dansställen. På Tarantos vid Plaza Reial kan man se flamencoshower. Otto Zutz på Lincoln 15 är en nattklubb i tre våningar med åtta barer. FC Barcelona spelar sina hemmamatcher på Camp Nou.

Var ska man bo?

En bra utgångspunkt, nära till det mesta, är att bo i gamla stan, här finns de gotiska kvarteren med den vackra katedralen och de trånga gränderna med mysiga restauranger och barer. Shoppinggatan Portal de L'Angel gör ingen besviken. Här finns också områdena El Raval, El Born och Barceloneta. El Born är känt för sin bohemiska stil och små designaffärer medan El Raval är mångkulturellt och charmigt, den södra delen var tidigare Barcelonas Red light district. Barceloneta i hamnområdet har mysiga restauranger och barer med uteserveringar. Det ligger precis vid vattnet strax söder om Ciutadellaparken med Barcelonas zoo. En annan populär stadsdel att bo i är Eixample, här finns de flesta av Barcelonas art nouveau byggnader och shopping i toppklass. Västerut ner mot stranden Mar Bella ligger det nya området @22, Port Olimpic och Mar, här har du promenadavstånd till strand, hamnområde och stora shoppingcenter. Längst norrut på Avenida Diagonal ligger området Les Corts med fotbollsstadion Camp Nou, exklusiv shopping och det finansiella distriktet.

Sevärdheter

La Sagrada Familia är Gaudís berömda katedral, Plaza de Catalunya (Katalanska torget), Barrí Gótic med katedralen Santa Eulalias från 100-talet, Park Güell. Museu d´Art de Catalunya, Museu Maritim, Fundacio Tapies mm.

Övrigt

En regional skatt på ca 2 Euro per person och natt tas ut av Barcelona stad. Denna skatt betalas av gästen direkt till hotellet. För mer information se www.spaininformation.org eller kontakta Spanska ambassadens informationsavdelning, tel. 08-611 19 92.

Pass & visum - Spanien

För svenska medborgare krävs inget visum. Passet måste vara giltigt under hela din vistelse i Spanien. Observera att du till Spanien även kan resa med ett nationellt-ID utfärdat av polismyndigheten. För mer information hänvisar vi till Spaniens ambassad: https://www.svenska-ambassaden.com/Ambassad/13948/Spanien-i-Stockholm

Hälsa & vaccinationer - Spanien

Vi rekommenderar alla resenärer att vaccinera sig mot hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig i god tid före avresa. För resor inom Europa krävs vanligen inga ytterligare vaccinationer men det kan finnas undantag. För vidare information hänvisar vi till din vaccinationsmottagning.

Snabbfakta – Barcelona

  • Valuta: Euro (EUR)
  • Språk: Spanska
  • Elektricitet: 220 V. Adapter behövs inte.
  • Tidsskillnad: 0 timmar, Kanarieöarna -1 timme.

Följ Airtours i sociala medier

I väntan på nästa resa hittar du oss på Facebook och Instagram.

Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram

Få erbjudanden via e-post – först av alla!