Sök och boka resa
Arlanda

Resor till Belgrad Serbien

Belgrad

Belgrad bubblar av självförtroende bakom en sliten exteriör

Våra hotell i Belgrad

Om Belgrad

Belgrad sjuder av liv och nytänkande. Det gamla blandas med det moderna i en underbar symbios och en av Europas äldsta huvudstäder sprakar av kreativitet. Staden ligger där floderna Donau och Sava möts och bjuder på badstränder, härliga promenadstråk och ett fantastiskt nöjesliv. Den gröna oasen, parken Kalemegdan med sitt stolta gamla fort och Belgrads zoo ligger vackert vid flodbanken norr om stadens knytpunkt, torget Republike.

Shoppa, ät och umgås samtidigt på samma ställe

Shoppinggatan Knez Mihailova är en trevlig gågata med kända märkesaffärer blandat med serbiska designbutiker och stånd där du kan köpa hantverk och krimskrams. Gillar du skor har du kommit helt rätt. Vill du se mer av serbiska designers ta dig till trendiga Cumicevo Sokace som är Belgrads designdistrikt. Konceptbutikerna blir fler och fler, bakom slitna fasader gömmer sig klädesbutiker som även är restaurang och bar, till och med marknad och klubb under samma tak.

I Belgrad unnar du dig, du äter både gott och billigt

I Serbien äter du mycket kött, både färsrätter och korvar men även deras specialitet paprikaröran Ajvar. I köken är det nyskapande av den traditionella maten som gäller och det är prisvärt! Bohemiska Skardarlija är charmig med kullerstengata, Savamala förr en nergången stadsdel är nu hipp med coola barer och restauranger i omgjorda lagerlokaler. Förorten Zemun bjuder på fiskrestauranger vid Donaus kant och under sommaren fylls floden Sava av flytande klubbar.

Klimatkompenserad resa
fr. 3 671:-

Pris per person. Pris per person. Flyg + hotell 3 nätter

Avresa från Arlanda måndag 30 oktober. Argo, Belgrad.

Sök pris och boka

Var ligger Belgrad?

Karta Belgrad

Karta över Belgrad

Restid från Stockholm: 2 timmar 30min

Öppna karta

Följ Airtours i sociala medier

I väntan på nästa resa hittar du oss på Facebook och Instagram.

Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram

Få erbjudanden via e-post – först av alla!