Sök och boka resa
Arlanda

Resor till Lagos i Algarve Portugal

Lagos

Karaktärsfulla Lagos bjuder på sjöfartsarv och pittoreska stränder

Om Lagos

På Algarves västra sida ligger staden Lagos med en modern marina, en charmant gammal stad och ljuvliga stränder. Orten är en av de större och känns inte så proppfull som den kanske mer kända staden Albufeira. Atmosfären i Lagos är mysig och de gamla stadsdelarna bjuder på låga vitmålade hus i vindlande gränder. Här finns små butiker där du shoppar kläder, skor, läder och keramik men även välbesökta marknader där lokalbefolkningen handlar.

Transfertid med taxi till Lagos ca 55 min

I Lagos känner du historiens vingslag i naturskön miljö

Lagos är en levande stad med många restauranger och barer både i gamla stan och i hamnen. Här finns historiska lämningar och vackra kyrkor, i kanalens mynning hittar du det gamla fortet som idag rymmer både museum och restaurang. Härifrån kan du paddla kajak ut bland sandstensklipporna och grottorna längs kusten. Vill du uppleva det vildare Algarve är möjligheterna många längs västkusten där klipporna har en helt annan karaktär och havet försvinner bort i horisonten.

Algarvekustens längsta sandstrand

Öster om kanalen som rinner genom Lagos hittar du en riktig paradisstrand. Praia Meia är fyra kilometer lång med finkornig gyllene sand så långt ögat når. Nedanför gamla stan finns flera småstränder som Praia da Batata och Praia Dona Ana som ramas in av de höga sandstensklipporna och häftiga grottformationer ju längre bort du kommer. Vissa stränder når du endast från havet. Får du nog av sand finns fantastiska vandringsleder och golfbanor runt omkring.

Restauranger i Lagos

I Lagos finns många mysiga restauranger där fisk och skaldjur dominerar menyn. Prova sardiner eller den välkända soppan på musslor och koriander. Paradrätten är Cataplana som på Algarvekusten såklart innehåller fisk och skaldjur.

Klimatkompenserad resa
fr. 8 201:-

Pris per person. Pris per person. Flyg + hotell 7 nätter

Avresa från Arlanda onsdag 18 oktober. Del i dubbelrum. Vila Galé Lagos, Algarve.

Sök pris och boka

Våra hotell i Lagos

Var ligger Lagos?

Karta Algarve
Airtours service

Vistelsen är på egen hand.

Följ Airtours i sociala medier

I väntan på nästa resa hittar du oss på Facebook och Instagram.

Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram

Få erbjudanden via e-post – först av alla!