Arlanda

Resor till Lagos i AlgarvePortugal

Karaktärsfulla Lagos bjuder på sjöfartsarv och pittoreska stränder

Om Lagos

På Algarves västra sida ligger staden Lagos med en modern marina, en charmant gammal stad och ljuvliga stränder. Orten är en av de större och känns inte så proppfull som den kanske mer kända staden Albufeira. Atmosfären i Lagos är mysig och de gamla stadsdelarna bjuder på låga vitmålade hus i vindlande gränder. Här finns små butiker där du shoppar kläder, skor, läder och keramik men även välbesökta marknader där lokalbefolkningen handlar.

I Lagos finns många mysiga restauranger där fisk och skaldjur dominerar menyn. Prova sardiner eller den välkända soppan på musslor och koriander. Paradrätten är Cataplana som på Algarvekusten såklart innehåller fisk och skaldjur.

-

I Lagos känner du historiens vingslag i naturskön miljö

Lagos är en levande stad med många restauranger och barer både i gamla stan och i hamnen. Här finns historiska lämningar och vackra kyrkor, i kanalens mynning hittar du det gamla fortet som idag rymmer både museum och restaurang. Härifrån kan du paddla kajak ut bland sandstensklipporna och grottorna längs kusten. Vill du uppleva det vildare Algarve är möjligheterna många längs västkusten där klipporna har en helt annan karaktär och havet försvinner bort i horisonten.

Algarvekustens längsta sandstrand

Öster om kanalen som rinner genom Lagos hittar du en riktig paradisstrand. Praia Meia är fyra kilometer lång med finkornig gyllene sand så långt ögat når. Nedanför gamla stan finns flera småstränder som Praia da Batata och Praia Dona Ana som ramas in av de höga sandstensklipporna och häftiga grottformationer ju längre bort du kommer. Vissa stränder når du endast från havet. Får du nog av sand finns fantastiska vandringsleder och golfbanor runt omkring.

Var ligger Lagos?

Karta Lagos

Väder och badtemperaturer

Klimatet i Algarve är detsamma som för övriga Sydeuropa med torra, soliga somrar och lite mer moln och regn under vinterhalvåret. Redan i mars börjar temperaturen att stiga och når runt 18 grader dagtid med kallare nätter. I maj är den sköna sommaren igång med temperaturer på drygt 20 grader. Under högsommaren juli- augusti är det varmt med temperaturer runt 30-35 grader och knappt ett moln på himlen. Vattentemperaturen ligger på drygt 20 grader under sommaren, Algarvekustens vatten är lite varmare än vad Portugals västkust bjuder på och är heller inte lika känsligt för temperatursvängningar. I november börjar det bli svalare med temperaturer runt 20 grader igen och det kan komma regnskurar men oftast inget långvarigt.

Temp (℃) Nederbörd (mm)

Airtours service

Vistelsen är på egen hand.

Andra resmål i Algarve