Sök och boka resa
Arlanda

Fakta om Maldiverna Maldiverna

Om Maldiverna

Maldiverna är en östat som ligger i Indiska oceanen söder om Indien och består av 1192 öar, varav ca 200 är bebodda och ca 100 är hotellöar. De drygt tusen öarna är fördelade på 26 naturliga atoller, en atoll är en ring av öar som bildats av korall och omger en lagun. Huvudön och huvudstaden heter Malé och här bor ca 150 000 invånare, en av de mest tätbefolkade städerna i världen.

Ta sig till Maldiverna

Flyget landar på Malés flygplats, på ön Hulhule som ligger intill huvudön. Transfer till öarna sker med speedbåt eller sjöflygplan, tiden varierar beroende på vilken ö du ska bo på. Väntetid förekommer vid både ut- och hemresa. Vår lokala engelsktalande representant möter upp vid ankomst. Transfer kan förbeställas vid bokning och rekommenderas starkt då ingen annan trafik går till hotellöarna. Om du bokar transfer med sjöflygplan kan väntetiden uppgå till ca 2 timmar och du kan endast ta med handbagage, övrigt bagage transporteras med båt/flyg och ankommer till ön senare på dagen. Incheckat bagage får väga max 20 kg och handbage 5 kg, varje kilo utöver detta kommer att kosta extra, ca 4 USD och i mån av plats. Transfer med speedboat och sjöflygplan kan beroende på väder och vind vara guppig.

Att ta sig runt

Båttrafik mellan Malé och flygplatsön Hulhule. Från flygplatsen går hotellens båtar och sjöflygplan till hotellöarna. Det finns inga kollektiva färdmedel till öarna. Guidade utflykter från hotellen tar dig till bebodda öar i närheten av din hotellö.

Nöjen

Restauranger finns på öarna, vissa har ett par, andra har flera. Underhållning anordnas av hotellet några kvällar i veckan.

Stränder

Kritvita långgrunda korallstränder med len sand och vajande palmer. Tidvatten med starka undervattensströmmar, information om tider finns på hotellet. Dykcenter finns på öarna som erbjuder snorkelturer och dykning. Utrustning finns att hyra. På många hotell finns olika typer av vattensporter.

Barnvänligt

Vissa hotell är barnvänliga med barnpool och aktiviteter för barn.

Ramadan

Den muslimska fastemånaden Ramadan hålls 30 dagar under våren, då kan butiker och affärer hålla stängt och serviceverksamheten överlag gå lite långsammare. Det märks inte på hotellöarna, däremot i huvudstaden Malé, där endast hotellens restauranger är öppna dagtid och servering sker inomhus.

Övrigt

Det är förbjudet att införa alkoholhaltiga drycker samt religiös och pornografisk litteratur till Maldiverna. Vin, öl och sprit serveras på hotellöarna samt flygplatsön. Att bada topless accepteras inte och är belagt med böter. Prisnivån är relativt hög. På hotellöarna gäller endast betalning i USD eller kreditkort.

Pass & visum - Maldiverna

Svenska medborgare erhåller turistvisum med 30 dagars giltighetstid vid ankomst till Maldiverna. Ditt pass måste vara giltigt 6 månader efter inresa i landet. För vidare information hänvisar vi till Maldivernas konsulat: https://www.sveriges-konsulat.com/se/25398/Maldiverna-i-Stockholm

Hälsa & vaccinationer - Maldiverna

Vi rekommenderar alla resenärer att vara vaccinerade mot hepatit A och B. Vaccination mot gula febern krävs för dig som nyligen besökt ett land med risk för gula febern. Vaccination För vidare information hänvisar vi till din vaccinationsmottagning. Rekommendationerna och kraven varierar beroende på vem du är och hur du ska resa. Tänk på att vaccinera dig i god tid före avresa.

Snabbfakta – Maldiverna

  • Valuta: Maldivisk rufiyaa. På hotellöarna används US-dollar. (USD)
  • Språk: Dhivehi.
  • Elektricitet: 220-240 V. Adapter behövs.
  • Tidsskillnad: +3-4 timmar.

Följ Airtours i sociala medier

I väntan på nästa resa hittar du oss på Facebook och Instagram.

Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram

Få erbjudanden via e-post – först av alla!