Sök och boka resa
Arlanda

Resor till Vilnius Litauen

Vilnius

Vilnius frestar med charm, spännande historia och prisvärda nöjen

Våra hotell i Vilnius

Om Vilnius

Vilnius medeltida stad är en av Europas största, fylld av kullerstensgator, torg och vackra kyrkor. Atmosfären är charmig och huvudsysslan under din weekend här är att strosa, äta gott och strosa lite till. Den bedårande katedralen ståtar på stans stora torg varifrån den mysiga gatan Pilies utgår från med uteserveringar och små butiker. Ta bergbanan upp till Gediminas torn och njut utsikten över gamla stans undersköna arkitektur och spännande historia.

Flanera och shoppa i hjärtat av Vilnius

Promenera längs den populära shoppinggatan Gedominas Avenue. Här hittar du vackra byggnader som hyser kända klädkedjor blandat med litauiska designbutiker och matställen. Shoppingcenter finns också om du hellre vill vara inomhus. Precis som sina baltiska grannar är Vilnius känt för sin bärnsten och linnekläder om du vill köpa med dig något lokalproducerat. Att shoppa i Vilnius är kul och prisvärt.

Unna dig trerätters både lunch och middag

På andra sidan floden Nersis ligger den självutnämnda republiken Uzupis. Här bor bohemer och konstnärer bland färgglad street art med Christiania-atmosfär. Här hittar du annorlunda och trendiga restauranger, barer och butiker. Den nordvästra delen av Vilnius bjuder på ett myller av restauranger och barer längs gator som Vilniaus och Islandijos. Du äter billigt och gott såklart, prova de inhemska ölsorterna på någon av alla coola ölbarer.

Klimatkompenserad resa
fr. 4 003:-

Pris per person. Pris per person. Flyg + hotell 3 nätter

Avresa från Arlanda tisdag 24 oktober. Congress, Vilnius.

Sök pris och boka

Var ligger Vilnius?

Karta Vilnius

Karta över Vilnius

Restid från Stockholm: 1 timmar 25min

Öppna karta

Följ Airtours i sociala medier

I väntan på nästa resa hittar du oss på Facebook och Instagram.

Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram

Få erbjudanden via e-post – först av alla!