1. Home
  2. Kroatien
Kroatien

Resor till Kroatien

Följ med på Airtours charterresor till Kroatiens

Med Airtours kan du resa till Kroatien som sägs erbjuda världens vackraste städer. På dagarna lockar det glittrande havet och på kvällarna njuter du av ett gemytligt uteliv. Charterresorna går till Splits Riviera där du bland annat kan bo i natursköna Makarska eller på ön Brac med sin berömda strand som kallas den Gyllene Hornet. Oavsett var du åker bjuder Kroatien på fantastiskt god mat inspirerad av både det grekiska och italienska köket.

Pass & visum

För svenska medborgare krävs det inget visum. Passet måste vara giltigt under hela din vistelse i landet. För mer information hänvisar vi Kroatiens ambassad.

Hälsa & vaccin

Vi rekommenderar alla resenärer att vaccinera sig mot hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig i god tid före avresa. För resor inom Europa krävs vanligen inga ytterligare vaccinationer men det kan finnas undantag. För vidare information hänvisar vi till din vaccinationsmottagning.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
13ºC
15ºC
19ºC
19ºC
21ºC
26ºC
27ºC
28ºC
24ºC
23ºC
19ºC
14ºC
Min
6ºC
9ºC
11ºC
11ºC
13ºC
18ºC
19ºC
20ºC
17ºC
15ºC
12ºC
8ºC

Populära boenden

Praktisk information

Huvudstad:

Kroatiens huvudstad heter Zagreb.

Språk:

Det officiella språket är kroatiska. På de flesta platser talas också tyska. I turistområdena talar många även engelska.

Tidsskillnad:

Det finns ingen tidsskillnaden mellan Sverige och Kroatien

Valuta:

Den officiella valutan är euro. I turiststäder (vid havet) finns det vanligtvis flera bankomater. Vill du betala med kreditkort? Dessa accepteras också på många ställen.

El:

Spänningen är 220 volt, som i Sverige. Uttagen är också detsamma.

Pass:

Svenskar måste ha ett giltigt pass när du anländer till Kroatien.

Telefon:

I Kroatien kan du ringa med din svenska leverantören om internationella samtal ingår i ditt abonemang. En avgift tillkommer oftast för samtal till Sverige, samt samtal inom Kroatien. Vill du ansluta till internet via telefon rekommenderar vi att du använder trådlöst nätverk, eftersom det är ofta är dyrt att använda dataroaming.

Nödsituation:

Numret för räddningstjänsten i Kroatien (polis, ambulans och brandkår) är 112.

Dricks:

Det är vanligt att man i Kroatien ger ca 10-15% dricks om du är nöjd med servicen.

Öppettider:

Butiker i Kroatien är öppen måndag till fredag ​​från 08:00 till 20:00. På lördag och söndag öppnar butikerna 14:00. Stormarknader är öppen måndag till lördag från 06:00 till 19:30.