Arlanda

Resor till Splits RivieraKroatien

Airtours utflykter på Splits Riviera

Nedan följer en presentation av några av de utflykter som vi kan erbjuda i Split-området. För bokning av utflykter, kontakta Airtours representant på plats under er ankomst på flygplatsen eller under transfer till hotellet.

STADSVANDRING SPLIT

En vandring genom Splits fantastiska historia med stadens mest betydelsefulla historiska sevärdheter på programmet. Platser som bl. a. besöks är Diocletian's Palace med en historia från romartiden, The Golden and Silver Gates, Splits Katedral och Jupiters tempel. Vandringen tar ca 1,5 timme och genomförs med engelsktalande guide.

Krka & Sibenik

Längs den vackra kustlinjen på vägen till Sibenik passerar vi flera städer som Split, Trogir och Solin. Väl framme besöker vi gamla stan och en av de vackraste gotiska katedralerna längs den Adriatiska kusten. Dess skönhet och stil representerar stadens värdefulla arkitektur och storhet. Vi tar oss vidare till Krka nationalpark med de berömda vattenfallen. Här får du tid för att simma i det klara vattnet, fotografera och utforska platsen på egen hand. Upphämtning vid hotellen enligt program. 10.45 - ankomst till Sibenik, sightseeing och tid på egen hand. 12.30 - ankomst till Krka Nationalpark, sightseeing och tid på egen hand. 16.00 - avgång från nationalparken och hemresa mot Split. 18.00 - ankomst till Split.

Två öar - båttur

Njut av en avslappnande båttur där du besöker de vackra öarna Brac och Solta. Simma in i den avskilda grottan i det kristallklara Adriatiska havet, upptäck den pittoreska staden Stomorska där du efter lunchen kan ta en promenad längs de charmiga gatorna eller en simtur vid stranden. Låt oss visa hur du spenderar den bästa sommardagen, välj din plats på däck och koppla av. Du möter upp i Splits hamn vid strandpromenaden Riva. 09.30 - avgång från hamnen. 10.30 - ankomst till Brac, egen tid för simning och avkoppling. 13.00 - avgång till ön Solta, lunch äter vi på vägen. 13.45 ankomst till Stomorska på ön Solta, egentid för att utforska hamnen. 15.30 - avgång mot Split. 16.30 - ankomst till Split. Mat och dryck: Grillad fisk, kött eller grönsaker med sallad och sedan efterrätt. Vad du vill äta väljer du när du bokar turen. Läsk, vatten, husets vin och kaffe ingår övriga drycker går att köpa ombord. Glöm inte kamera, badkläder, handduk, solglasögon och solkräm.

Alla prisuppgifter, dagar och program är preliminära. Utflykterna är på engelska. Mer information erhålles på transferbussen för er som har transfer på utresan.