Arlanda

Resor till Trogir på Splits RivieraKroatien

Romantisk atmosfär bland kullerstensgränder och gamla kyrkor

Om Trogir

Norr om hamnstaden Split ligger Trogir som består av tre olika delar, den charmanta gamla stadskärnan i mitten, norra delen av ön Ciovo och fastlandet. Staden har en fantastisk historia med många olika härskare från olika länder. Den gamla stadskärnan är mysig med kullerstensgränder, vackra gamla byggnader och en populär hamnpromenad. Stränderna består framförallt av sten, men vissa är sandiga, som Pantan Beach på fastlandet. Andra fina stränder hittar du på ön Ciovo.

I Trogir finns ett myller av restauranger och konobas, de traditionella kroatiska restaurangerna som serverar dalmatiska specialiteter. Främst i den gamla stadskärnan men även på fastlandet där det också finns större mataffärer. Vill du handla mer lokalt beger du dig till marknaden.

Var ligger Trogir?

Karta Trogir

Väder och badtemperaturer

På Splits riviera råder medelhavsklimat, i maj börjar temperaturen att stiga och når normalt runt 20 grader dagtid med kallare nätter. I juni börjar den sköna sommaren med temperaturer runt 25 grader. Under högsommaren juli- augusti är det varmt med temperaturer upp mot 30 grader och knappt ett moln på himlen. Vattentemperaturen ligger på ca 20-25 grader under sommaren och solen skiner ca 12 timmar per dag. I september börjar det bli svalare med temperaturer runt 20-25 grader igen. I början av våren och sen höst kan det komma regnskurar men oftast inget långvarigt.

Temp (℃) Nederbörd (mm)

Airtours service

En representant från Airtours lokala samarbetspartner möter upp på flygplatsen. I övrigt är resan är på egen hand. Airtours lokala samarbetspartner heter Elite Travel.

Andra resmål på Splits Riviera