Sök och boka resa
Arlanda

Resor till Brac på Splits Riviera Kroatien

Brac

Stillsam ö med lantlig atmosfär, pittoreska byar och undangömda stränder

Om Brac

Brac har precis som Hvar en lantlig atmosfär med pinjeklädda berg men är mer orörd än sin grannö. Här finns stillsamma byar med vita kalkstensfasader och tegeltak, vattnet är kristallklart som det bara blir i Kroatien och runt hela ön ligger orörda stränder och badvikar, många med bara ett fåtal besökare.

Transfertid med buss- och båt till Brac ca 2h-3h

Tre byar med traditionellt kroatiskt kök

Ingen av byarna på ön är större än att allt ligger inom gångavstånd. I byn Bol blandas charmig äldre bebyggelse med turistliv. Här är utbudet av restauranger och barer som störst och här finns den berömda stranden Zlatni Rat. Supetar och fiskebyn Postira är sömnigare och passar semesterfiraren som är ute efter total avkoppling. Överallt serveras det gott lamm som ön är känt för, men också färsk fisk och skaldjur från lokala fiskebåtar.

Berömd strand och avskilda badvikar

På Brac utanför byn Bol finns en av Kroatiens vackraste och mest fotograferade stränder, Zlatni Rat, där en tunga av rundslipade stenar sträcker sig rakt ut i havet. Både Supetar och Postira har egna stränder och runt hela kusten finns små avskilda badvikar, ofta med bara ett fåtal besökare. Stränderna består av rundslipad småsten.

Restauranger på Brac

Bol, Supetar och Postira har alla ett liknande utbud av restauranger och barer. Här äter man traditionell kroatisk mat som sköljs ner med en kall öl eller ett glas lokalproducerat vin. Ofta ligger restaurangerna och barerna vid hamnen där du kan slå dig ner och njuta av färsk tonfisk, sardiner och oliver. Ät gott och njut av öns egna viner.

Klimatkompenserad resa
fr. 5 749:-

Pris per person. Pris per person. Flyg + hotell 7 nätter

Avresa från Arlanda lördag 11 maj. Del i tvårumslägenhet. Pastura, Splits riviera.

Sök pris och boka

Våra hotell på Brac

Var ligger Brac?

Karta Splits Riviera
Airtours service

Airtours lokala representant möter dig på flygplatsen vid ankomst och hemresa. Under vistelsen finns representanten tillgänglig på telefon. Telefonnumret får du vid ankomst. Airtours lokala samarbetspartner heter Elite Travel.

Följ Airtours i sociala medier

I väntan på nästa resa hittar du oss på Facebook och Instagram.

Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram

Få erbjudanden via e-post – först av alla!