Arlanda

Resor till Brac på Splits RivieraKroatien

Stillsam ö med lantlig atmosfär, pittoreska byar och undangömda stränder

Om Brac

Brac har precis som Hvar en lantlig atmosfär med pinjeklädda berg men är mer orörd än sin grannö. Här finns stillsamma byar med vita kalkstensfasader och tegeltak, vattnet är kristallklart som det bara blir i Kroatien och runt hela ön ligger orörda stränder och badvikar, många med bara ett fåtal besökare.

Bol, Supetar och Postira har alla ett liknande utbud av restauranger och barer. Här äter man traditionell kroatisk mat som sköljs ner med en kall öl eller ett glas lokalproducerat vin. Ofta ligger restaurangerna och barerna vid hamnen där du kan slå dig ner och njuta av färsk tonfisk, sardiner och oliver. Ät gott och njut av öns egna viner.

-

Tre byar med traditionellt kroatiskt kök

Ingen av byarna på ön är större än att allt ligger inom gångavstånd. I byn Bol blandas charmig äldre bebyggelse med turistliv. Här är utbudet av restauranger och barer som störst och här finns den berömda stranden Zlatni Rat. Supetar och fiskebyn Postira är sömnigare och passar semesterfiraren som är ute efter total avkoppling. Överallt serveras det gott lamm som ön är känt för, men också färsk fisk och skaldjur från lokala fiskebåtar.

Berömd strand och avskilda badvikar

På Brac utanför byn Bol finns en av Kroatiens vackraste och mest fotograferade stränder, Zlatni Rat, där en tunga av rundslipade stenar sträcker sig rakt ut i havet. Både Supetar och Postira har egna stränder och runt hela kusten finns små avskilda badvikar, ofta med bara ett fåtal besökare. Stränderna består av rundslipad småsten.

Var ligger Brac?

Karta Brac

Väder och badtemperaturer

På Splits riviera råder medelhavsklimat, i maj börjar temperaturen att stiga och når normalt runt 20 grader dagtid med kallare nätter. I juni börjar den sköna sommaren med temperaturer runt 25 grader. Under högsommaren juli- augusti är det varmt med temperaturer upp mot 30 grader och knappt ett moln på himlen. Vattentemperaturen ligger på ca 20-25 grader under sommaren och solen skiner ca 12 timmar per dag. I september börjar det bli svalare med temperaturer runt 20-25 grader igen. I början av våren och sen höst kan det komma regnskurar men oftast inget långvarigt.

Temp (℃) Nederbörd (mm)

Airtours service

En representant från Airtours lokala samarbetspartner möter upp på flygplatsen. I övrigt är resan är på egen hand. Airtours lokala samarbetspartner heter Elite Travel.

Andra resmål på Splits Riviera