Sök och boka resa
Arlanda

Resor till Cefalu Stad i Cefalu Italien

Cefalu Stad

Cefalù - en av de vackraste städerna i Italien

Om Cefalu Stad

Gudomligt vackra Cefalù stad bjuder på trånga gränder där tvätten hänger högt på linor mellan husen och de små balkongerna är utsmyckade med färggranna blommor. Här finns den ståtliga katedralen på Piazza Duomo med sina charmiga uteserveringar i foten av den praktfulla klippan, La Rocca. Stranden sträcker sig från gamla stan nästan två kilometer västerut och är en populär samlingsplats under de varma sommarmånaderna.

Transfertid med buss till Cefalu Stad ca 1h 30 min

Här äter du gott på charmiga trattorior

I Cefalù spirar romantiken, i de charmiga gränderna finns butiker, delikatessaffärer och små trattorior med bord och stolar utanför. Här njuter du av nygrillad fisk och skaldjur, gudagod pasta eller en mastig köttbit ackompanjerad av utsökta viner. Ta dig tid att strosa längs gatorna i medeltidsstaden eller längs den trevliga strandpromenaden och njut av den ljuvliga utsikten över bukten och det glittrande havet.

Upplev denna medeltida pärla

Du upplever Cefalùs historiska platser bäst till fots, staden är inte så stor. Katedralen är upptagen som världsarv hos Unesco och ligger på ett vackert torg. Det gamla arabiska tvätteriet på Via Vittoria Emanuele där kvinnorna låg på knä och skötte sina sysslor är värt att se. La Rocca går att bestiga, du går längs stigar och trappor upp till toppen på den nästan 300 meter höga klippan och väl uppe har du den mest otroliga utsikten över Cefalù.

Restauranger i Cefalu Stad

I Cefalù stad finns ett stort utbud av restauranger, trattorior, caféer och barer, maten är tillagad av färska råvaror och vinerna är förträffliga. Ett utomhusdiskotek ligger vid Le Calette, där du kan dansa under stjärnorna under högsäsongen. Mataffärer finns i stan, en av de större ligger ovanför strandpromenaden. Minimarkets hittar du lite överallt tillsammans med små speceriaffärer. Marknaden är på lördagar på baksidan av klippan ovanför hamnen.

Klimatkompenserad resa
fr. 5 399:-

Pris per person. Pris per person. Flyg + hotell 7 nätter

Avresa från Arlanda lördag 20 april. Del i tvårumslägenhet. Miramare, Cefalu.

Sök pris och boka

Våra hotell i Cefalu Stad

Var ligger Cefalu Stad?

Karta Cefalu
Airtours service

Airtours lokala representant möter dig på flygplatsen vid ankomst och hemresa. Under vistelsen finns representanten tillgänglig på telefon. Telefonnumret får du vid ankomst. Airtours lokala samarbetspartner heter Ovest.

Följ Airtours i sociala medier

I väntan på nästa resa hittar du oss på Facebook och Instagram.

Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram

Få erbjudanden via e-post – först av alla!