Arlanda

Resor till Cefalu Stad i CefaluItalien

Cefalù - en av de vackraste städerna i Italien

Om Cefalu Stad

Gudomligt vackra Cefalù stad bjuder på trånga gränder där tvätten hänger högt på linor mellan husen och de små balkongerna är utsmyckade med färggranna blommor. Här finns den ståtliga katedralen på Piazza Duomo med sina charmiga uteserveringar i foten av den praktfulla klippan, La Rocca. Stranden sträcker sig från gamla stan nästan två kilometer västerut och är en populär samlingsplats under de varma sommarmånaderna.

I Cefalù stad finns ett stort utbud av restauranger, trattorior, caféer och barer, maten är tillagad av färska råvaror och vinerna är förträffliga. Ett utomhusdiskotek ligger vid Le Calette, där du kan dansa under stjärnorna under högsäsongen. Mataffärer finns i stan, en av de större ligger ovanför strandpromenaden. Minimarkets hittar du lite överallt tillsammans med små speceriaffärer. Marknaden är på lördagar på baksidan av klippan ovanför hamnen.

-

Här äter du gott på charmiga trattorior

I Cefalù spirar romantiken, i de charmiga gränderna finns butiker, delikatessaffärer och små trattorior med bord och stolar utanför. Här njuter du av nygrillad fisk och skaldjur, gudagod pasta eller en mastig köttbit ackompanjerad av utsökta viner. Ta dig tid att strosa längs gatorna i medeltidsstaden eller längs den trevliga strandpromenaden och njut av den ljuvliga utsikten över bukten och det glittrande havet.

Upplev denna medeltida pärla

Du upplever Cefalùs historiska platser bäst till fots, staden är inte så stor. Katedralen är upptagen som världsarv hos Unesco och ligger på ett vackert torg. Det gamla arabiska tvätteriet på Via Vittoria Emanuele där kvinnorna låg på knä och skötte sina sysslor är värt att se. La Rocca går att bestiga, du går längs stigar och trappor upp till toppen på den nästan 300 meter höga klippan och väl uppe har du den mest otroliga utsikten över Cefalù.

Var ligger Cefalu Stad?

Karta Cefalu Stad

Väder och badtemperaturer

I Cefalù råder ett behagligt medelhavsklimat med varma somrar och milda vintrar. Cefalù har ett eget litet klimat då det ligger inbäddat mellan höga berg och det grunda havet. I april börjar temperaturen att stiga och når ca 20 grader dagtid med lite kallare nätter. I juni är den sköna sommaren igång med temperaturer runt 28 grader. Under högsommaren juli- augusti är det varmt med temperaturer runt 30 grader och knappt ett moln på himlen. Vattentemperaturen ligger på ca 21-26 grader under sommaren och solen skiner ca 10-12 timmar per dag. I oktober börjar det bli svalare med temperaturer runt 24 grader igen. I början av våren och sen höst kan det komma regnskurar men oftast inget långvarigt.

Temp (℃) Nederbörd (mm)

Airtours service

Resan är på egen hand. På denna destination har vi ingen reseledare från Airtours på plats. Airtours lokala samarbetspartner heter Ovest

Andra resmål i Cefalu