Sök och boka resa
Arlanda

Öppet köp fram till 90 dagar innan avresa!

» Läs mer om öppet köp här

Information om coronaviruset (läs mer här).

.

Resor till SardinienItalien

Se och göra på Sardinien

Nedan följer en presentation av några av de utflykter som vi kan erbjuda här i Sardinien. För bokning av utflykter, kontakta Airtours guide på plats eller vårt servicekontor!

Airtours utflykter

SARDINIENS BERGSLANDSKAP

Utflykten tar sin början i riktning mot provinsen Nuoro som utav många är betraktad som hjärtat av Sardinien. Turen fortsätter inåt landet och på vägen till Orgosolo kan man njuta av den häpnadsväckande panoramautsikten över Supramontebergen. Orgosolo är känd för sina husmålningar (murales) med sin början 1969 som uttrycker politiskt missnöje men även viktiga internationella händelser är förevigade på byggnaderna. I den mindre byn Oliena byter man till jeepar och färdas till Valle Lanaittu; en vacker orörd dalgång med fantastiska grottor. Bland gamla ekar avnjuter man en rustik lunch med lokalt producerat vin i sällskap av lokala herdar. Efter lunch promenerar man ner till vattenkällan Su Gologone innan färden tillbaka påbörjas. Heldag.

TRENINO VERDE

Från hotellen åker vi med buss till Arzachena. Här tar vi Il Trenino Verde vilket är ett tåg på smalspårig räls. Vi färdas i maklig takt och kan njuta av de vackra vyer som Galluras inland har att bjuda på, bl.a. korkeksskogar, granitbrott och sjöar. Tågresan tar ca 1,5-2 timmar. Väl framme får vi en en guidad tur genom Tempios gamla stad samt lite egen tid innan det är dags för lunch. Efter lunchen besöker vi en bronsåldersnuraghe (försvarstorn) och får veta mer om deras och Sardiniens fascinerande historia. Sista anhalt är vid ett imponerande olivträd som är Italiens äldsta. Det är ca 3800 år gammalt, 8 meter högt och har en diameter på 12 meter. Heldagsutflykt, lunch och ett glas rött vin ingår

CONSORZIO DE GOLFO

Mycket omtyckt tur ut i La Maddalenas vackra skärgård med en enklare passagerarfärja. Vi börjar turen med att passera öarna Santo Stefano och Caprera. Vårt första stopp är staden La Maddalena, en mysig medelhavsstad med ca 12000 invånare. Resan fortsätter mot öarna Spargi och Santa Maria där vi stannar för bad och sol. Efter det första stoppet serveras vi en enkel lunch bestående av pasta med tomatsås. Under resans gång kommer vi också besöka Manto della Madonna, en plats vida känd för de fantastiska färger som de skiftande havsdjupen ger vattnet. Detta är inte en guidad tur men kaptenen berättar över högtalarsystemet var vi befinner oss. Heldagstur, lunch ingår.

Utflykterna är med engelsktalande guide. Vissa utflykter har minimumantal för att kunna genomföras. Mer information erhålles av er reseledare på plats.