Arlanda

Resor till ZakynthosGrekland

Airtours utflykter på Zakynthos

Nedan följer en presentation av några av de utflykter som vi kan erbjuda här på Zakynthos. För bokning av utflykter, kontakta Airtours guide eller agentkontor.

KERI KAIKI

De uråldriga gigantiska havsköldpaddorna finns inte bara på Hawaii och i Mexico. Passa på att uppleva dem i dess naturliga miljö, här i Europa. Från den lilla fiskehamnen i Laganas seglar vi ut i Lagansbukten och börjar söka efter Caretta, var beredd med kameran när de dyker upp. Båten tar oss sedan runt till Marathonissi, ett naturens mirakel som också kallas för sköldpaddsön. På öns vackra vita strand får ni möjlighet att svalka av er i det turkosblå vattnet. De blågröna grottorna i Keri bjuder därefter in oss på sydvästra sidan av Zakynthos. Förundras över hur klipporna, arkaderna och grottorna har skapats och formats medan ni snorklar i det klarblå vattnet. Ta med kamera, snorkel och badkläder.

KEFALONIA

En heldag som ger er möjligheten att under er semester uppleva vår grannö i norr, Kefalonia och därmed 2 öar på en semester. Med färja tar vi oss över till Kefalonia där ni sedan kommer att tas på en tur runt ön med buss. Här kommer ni att få hänförande vyer över ön med flera intressanta stopp och uppleva platser som den imponerande droppstensgrottan Drogorati och den underjordiska Melissani sjön där man med båt gör en kort tur (inträden ej inkluderat). Det blir även tid till att se sig om på egen hand i huvudstaden Argostoli. Det blir även ett besök till den pittoreska fiskebyn Agia Efimia. För denna tur är det även bra med bekväma skor, laddad kamera och att packa med solskydd.

SMUGGLERS WRECK

Följ med vår båt från Zakynthos hamn och upplev öns mest legendariska badparadis samtidigt som ni ser mer av öns varierande kustlinje, vackra natur och dolda badvikar. Smugglers Wreck som är känt som Navagio bland lokalbefolkningen, är en av Greklands mest fotograferade platser och har en spännande historia. Under en heldags till sjöss får ni möjlighet att bada i det kristallklara vattnet vid de ökända Blue Caves på Zakynthos norra spets samt två ytterligare badstopp varav ett på själva skeppsvraksstranden.

Alla utflykter är med engelsktalande guide om inte annat är angett. Vissa utflykter har minimumantal för att kunna genomföras. Mer information erhålles av er reseledare på plats.