Arlanda

Resor till ZakynthosGrekland

Zakynthos är naturälskarnas ö med ljusa stränder och klarblått vatten

Hur vill du bo på Zakynthos?

Om Zakynthos

På Zakynthos är vattnet härligt blått och många stränder har ljus och mjuk sand. Ön ligger vid fastlandet på Greklands västkust och bjuder på ett grönt landskap. På nordvästra kusten ligger Smugglers Bay, en av Greklands mest fotograferade stränder. Den är inramad av höga berg och hit tar du dig endast med båt.

-

Här njuter du av Greklands kanske allra bästa bad- och naturupplevelser

Ön är känd för sina sagolika stränder, både fina sandstränder och kalkstensklippor som lockar till bra snorkling. Populära utflykter är sköldpaddsön Marathonissi och grottorna i Keri. Du kan också ta dig till Gerakas beach på sydsidan som är tillhåll för de stora havssköldpaddorna, där de lägger sina ägg under sommaren. På natten cirka 50 dagar senare kläcks äggen och med livet som insats kämpar sig de små bebisarna ner mot vattnet.

Charterresmålet som bjuder på både hålligång, lugnt tempo och familjeliv

Zakynthos passar alla, här kan du bo med familjen på bekväma all inclusivehotell i Tsilivi eller med kärleken på ett charmigt hotell i rofyllda Kalamaki. För dig som är ute efter strandhäng med kompisarna och kanske party sent inpå nattimmarna passar Laganas bäst. Väljer du lugnare Argassi med sin trivsamma atmosfär har du nära till shopping i Zakynthos stad där du kan flanera längs den mysiga hamnpromenaden.

Var vill du bo på Zakynthos?

Avresor från Stockholm och Göteborg

Var ligger Zakynthos?

Karta Zakynthos

Väder och badtemperaturer

På Zakynthos råder medelhavsklimat, i april börjar temperaturen att stiga och når normalt runt 20 grader dagtid med kallare nätter. I maj börjar den sköna sommaren med temperaturer runt 25 grader. Under högsommaren juli- augusti är det varmt med temperaturer runt 30 grader och knappt ett moln på himlen. Vattentemperaturen ligger på ca 20-25 grader under sommaren och solen skiner ca 12 timmar per dag. I september börjar det bli svalare med temperaturer runt 25 grader igen. I början av våren och sen höst kan det komma regnskurar men oftast inget långvarigt.

Temp (℃) Nederbörd (mm)

Airtours service

Airtours representant möter dig på flygplatsen vid ankomst och hemresa. Under vistelsen finns representanten tillgänglig på träfftider samt på telefon för att svara på frågor och ge tips och råd alla dagar i veckan mellan kl. 09-19 via sms och samtal. För akuta ärenden som olycksfall finns en dygnet-runt-öppen jourtelefon. Telefonnumret får du vid ankomst.

Andra resmål i Grekland