Arlanda

Resor till ThassosGrekland

Oupptäckt badparadis med lummiga badvikar och vita sandstränder

Hur vill du bo på Thassos?

Om Thassos

Thassos är för många en oupptäckt pärla bland grekiska öar och har många vackra sandstränder. Ön är Greklands nordligaste ö och brukar kallas för "smaragdön" då de grönklädda bergen dominerar landskapet. Längs med kusten ligger långa vita sandstränder och lummiga badvikar på rad, vissa där du kan njuta av salta dopp nästan helt själv och andra med bra utbud av restauranger, vattensporter och strandservice.

-

I vacker natur ligger charmiga byar och härliga stränder med vit marmorsand

De bästa stränderna ligger på den södra och östra kusten, en av de mest kända är Golden Beach som är en långgrund och finkornig sandstrand med bra utbud av restauranger och barer. Hyr en bil och kör hela kustvägen runt ön, då kan du varva solbadandet på någon av stränderna med avstickare upp bland de grönskande bergen. Byarna är små oaser där du kan stanna och äta gott på någon av de genuina tavernorna.

Bo bekvämt i rofylld atmosfär eller på familjära hotell mitt i stan

På Thassos finns något för alla, du bor lugnt och stillsamt i Skala Prinos med fin långgrund strand och bra hotell vid stranden. Vill du ha ett större utbud bor du vid Golden Beach och för dig som vill bo i händelsernas centrum bor du i Thassos stad med mysiga restauranger och barer runt hörnet. Bortom fiskehamnen ligger stadsstranden och två kilometer bort ligger Makryammosstranden. På sydkusten ligger Limenaria med sin strand mitt i staden och ett mer lokalt nöjesliv.

Var vill du bo på Thassos?

Avresor från Stockholm och Göteborg

Var ligger Thassos?

Karta Thassos

Väder och badtemperaturer

På Thassos råder ett behagligt medelhavsklimat, i slutet av april börjar temperaturen att stiga och når i maj runt 20 grader dagtid med lite kallare nätter. I juni börjar den sköna sommaren med temperaturer runt 25 grader. Under högsommaren juli- augusti är det varmt med temperaturer runt 30 grader och knappt ett moln på himlen. Vattentemperaturen ligger på ca 20-25 grader under sommaren och solen skiner ca 10-12 timmar per dag. I september börjar det bli svalare med temperaturer runt 25 grader igen. I början av våren och sen höst kan det komma regnskurar men oftast inget långvarigt.

Temp (℃) Nederbörd (mm)

Airtours service

Resan är på egen hand. På denna destination har vi ingen reseledare från Airtours på plats. Airtours lokala samarbetspartner heter Endless

Andra resmål i Grekland