Arlanda

Resor till SkiathosGrekland

Skiathos bjuder på hög klass och förtjusande stränder

Hur vill du bo på Skiathos?

Om Skiathos

Skiathos är en charmig liten Greklandspärla med många vackra stränder och ett exklusivt nöjesliv. Lugna badorter framför fantastiska sandstränder med kristallklart badvatten ligger inbäddade i lummig grönska på sydkusten. Norra sidan bjuder på undangömda vikar med stenstränder och grottor som du når med fiskebåtar. Här har du sevärdheter som forna huvudstaden Kastro och klostret Evangelistria.

-

Lyxig atmosfär med hög mysfaktor i Skiathos stad

Skiathos har en internationell och kräsen publik, hit lockas Europas jetset och många förmögna har sommarhus här. Skiathos stad med sina eminenta restauranger, som serverar allt från genuin grekisk husmanskost till läckra internationella smakupplevelser, ger en känsla av behaglig lyx. Smakfulla loungebarer och charmiga tavernor trängs i de båda hamnarna, gågatan genom staden är kantad av flotta butiker och i de mysiga gränderna hittar du restauranger där du kan sitta ute under en stjärnklar himmel.

Du bor utmärkt vid soldränkta stränder

Söker du sagolika stränder i rogivande atmosfär är det i de små badorterna du ska bo, du tar dig enkelt mellan orterna på sydkusten med både taxibåt och buss. vill du istället vara nära folklivet är det i Skiathos stad eller strax utanför, vid Megali Ammos du ska bo. Vackra Skiathos är omgiven av kristallklart vatten och ligger bredvid storasyster Skopelos, världskänd för sin medverkan i musikalen Mamma Mia.

Var vill du bo på Skiathos?

Avresor från Stockholm och Göteborg

Var ligger Skiathos?

Karta Skiathos

Väder och badtemperaturer

På Skiathos råder medelhavsklimat, i maj börjar temperaturen att stiga och når normalt runt 24 grader dagtid med kallare nätter. I juni är den sköna sommaren igång med temperaturer runt 28 grader. Under högsommaren juli- augusti är det varmt med temperaturer runt 30 grader och knappt ett moln på himlen. Vattentemperaturen ligger på ca 20-25 grader under sommaren och solen skiner ca 12 timmar per dag. I september börjar det bli lite svalare igen med temperaturer runt 26 grader. I början av våren och sen höst kan det komma regnskurar men oftast inget långvarigt.

Temp (℃) Nederbörd (mm)

Airtours service

Airtours representant möter dig på flygplatsen vid ankomst och hemresa. Under vistelsen finns representanten tillgänglig på träfftider på hotellen samt på telefon för att svara på frågor och ge tips och råd alla dagar i veckan mellan kl. 09-19 via sms och samtal. För akuta ärenden som olycksfall finns en dygnet-runt-öppen jourtelefon. Telefonnumret får du vid ankomst. Airtours lokala samarbetspartner heter Dolphin.

Andra resmål i Grekland