Arlanda

Resor till Sivota i SivotaGrekland

I en grandios omgivning ligger ljuva pärlan Sivota

Om Sivota

Sivota ligger otroligt fint i en vik med lummig grönska i bakgrunden och det kristallklara vattnet framför hamnpromenaden. Den tidigare fiskebyn är en dold juvel med naturlig skönhet och ljuvliga stränder som måste upplevas till fullo. Byns mittpunkt är hamnen där båtarna ligger på rad framför restauranger och hamncaféer. Kullerstensgator kantade av vitkalkade hus och butiker leder upp genom den mysiga lilla byn.

I Sivota finns ett stort utbud av restauranger och barer. Här äter du god hemlagad mat på restaurangerna i hamnen. Caféer och barer finns det gott om och atmosfären är stillsam. Två nattklubbar är öppna under högsäsong.

Grekiska paradisstränder i olika nyanser

Med byn i ryggen tar du dig österut till stenstranden Gallikos Molos, det är den närmaste stranden som ligger ca 300 meter utanför Sivota, men många fler ligger i närområdet. Karvouno Beach ligger väster om byn och det gör även en av de mest kända stränderna, Bella Vraka som ligger på ön Mourtemeno en bit utanför. Hit kan du vada längs sandbanken med vattnet upp till knäna, glöm inte matsäck då det inte finns någon strandbar. Den enda sandstranden i området är Zavia Beach som ligger ca 1,5 kilometer söder om Sivota.

Var ligger Sivota?

Karta Sivota

Väder och badtemperaturer

I Sivota råder medelhavsklimat, i maj börjar temperaturen att stiga och når normalt runt 20 grader dagtid med kallare nätter. I juni börjar den sköna sommaren med temperaturer runt 25 grader. Under högsommaren juli- augusti är det varmt med temperaturer runt 30 grader och knappt ett moln på himlen. Vattentemperaturen ligger på ca 20-25 grader under sommaren och solen skiner ca 12 timmar per dag. I september börjar det bli svalare med temperaturer runt 25 grader igen. I början av våren och sen höst kan det komma regnskurar men oftast inget långvarigt.

Temp (℃) Nederbörd (mm)

Airtours service

Airtours representant möter dig på flygplatsen vid ankomst och hemresa. Under vistelsen finns representanten tillgänglig på telefon för att svara på frågor och ge tips och råd alla dagar i veckan mellan kl. 09-19 via sms och samtal. För akuta ärenden som olycksfall finns en dygnet-runt-öppen jourtelefon. Telefonnumret får du vid ankomst. Airtours lokala samarbetspartner heter Synthesis Travel.

Andra resmål i Sivota