Arlanda

Resor till SivotaGrekland

Bildsköna Sivota kombinerar exklusivitet med genuin greklandskänsla

Hur vill du bo i Sivota?

Om Sivota

Sivota bjuder på en magiskt vacker naturscen där skärgården, det kristallklara vattnet och de lummiga gröna bergen spelar huvudrollen. Liksom sin granne Parga ligger Sivota längs med den pittoreska Epiruskusten, karaktäriserad som Greklands svar på Amalfikusten. Här åker du båt i fantastiskt vatten mellan öar och fjordar till stränder du bara drömt om. Byns lilla centrum i hamnen är mysigt, atmosfären avslappnad och sådär på riktigt grekisk.

Ett landskap som trollbinder med drömska stränder

Sivota måste upplevas, de bästa stränderna hittar du utanför staden, som ljuvliga Pisina Beach. Hyr en bil eller packa strandväskan och ta en båt från den charmiga hamnen som är full av caféer och trevliga tavernor. Bege dig ut i den orörda naturen på cykel eller åk inåt land där hittar du Meteoras världskända klippkloster eller Ioanninas droppstensgrottor. Med båt kan du besöka Korfu eller Paxos, missa inte ett besök till romantiska byn Parga.

Var vill du bo i Sivota?

Avresor från Stockholm och Göteborg

Var ligger Sivota?

Karta Sivota

Väder och badtemperaturer

I Sivota råder medelhavsklimat, i maj börjar temperaturen att stiga och når normalt runt 20 grader dagtid med kallare nätter. I juni börjar den sköna sommaren med temperaturer runt 25 grader. Under högsommaren juli- augusti är det varmt med temperaturer runt 30 grader och knappt ett moln på himlen. Vattentemperaturen ligger på ca 20-25 grader under sommaren och solen skiner ca 12 timmar per dag. I september börjar det bli svalare med temperaturer runt 25 grader igen. I början av våren och sen höst kan det komma regnskurar men oftast inget långvarigt.

Temp (℃) Nederbörd (mm)

Airtours service

Airtours representant möter dig på flygplatsen vid ankomst och hemresa. Under vistelsen finns representanten tillgänglig på telefon för att svara på frågor och ge tips och råd alla dagar i veckan mellan kl. 09-19 via sms och samtal. För akuta ärenden som olycksfall finns en dygnet-runt-öppen jourtelefon. Telefonnumret får du vid ankomst. Airtours lokala samarbetspartner heter Synthesis Travel.

Andra resmål i Grekland