Arlanda

Resor till SamosGrekland

Genuina Samos har vackra stränder och naturskönt landskap

Hur vill du bo på Samos?

Om Samos

Samos bjuder på vacker natur, rik historia och många stränder. Här finns mångfald och valmöjligheter, Samos har något för alla. Bästa sättet att uppleva denna stora ö är att hyra bil, vägarna är bra och bergsbyarna många. Landskapet är varierat, här finns pinjeskogar, höga berg och grönskande dalar. Stränderna är vita, steniga, gyllene eller sandiga, valet är ditt!

-

Upplev Samos rika skattkista

De bästa stränderna på Samos ligger en bit från de stora badorterna. Ljuvliga sandstränder och vita klapperstensstränder nås bäst med båt eller bil. Bara en timmes båtresa bort ligger Turkiet med sin antika stad, Efesos. Även på Samos finns intressanta sevärdheter, i bergen ligger Pythagorions grotta dit du kan vandra och mysiga byn Pythagorion är med på Unescos världsarvslista.

Samos är riktigt grekiskt!

Den genuint grekiska atmosfären fyller hela Samos trots att ön är en populär semesterort. Här äter du gott på hemtrevliga tavernor, smaka Samos eget vin som lokalborna är så stolta över. Underbara Pythagorion med sin charmanta hamnpromenad fylld med tavernor och barer passar dig som vill uppleva allt ön har att erbjuda. Reser du med barn kanske Votsalakia eller Potokaki med sina barnvänliga stränder uppfyller dina önskemål. Vill du ha allt inkluderat bor du på vårt hotell i autentiska Karlovassi.

Var vill du bo på Samos?

Avresor från Stockholm och Göteborg

Var ligger Samos?

Karta Samos

Väder och badtemperaturer

Klimatet på Samos är ett typiskt medelhavsklimat med långa, varma somrar och milda, korta vintrar. I april börjar temperaturen att stiga och i maj börjar den sköna sommaren med temperaturer runt 24 grader. Under högsommaren juli- augusti är det varmt med temperaturer på drygt 30 grader och knappt ett moln på himlen. Vattentemperaturen ligger på ca 20-25 grader under sommaren och solen skiner ca 12 timmar per dag. I september börjar det bli svalare med temperaturer runt 28 grader och ju närmare oktober vi kommer ju svalare blir det. I senare delen av oktober övergår vädret till lite ostadigare och det kan komma regnskurar men oftast inget långvarigt.

Temp (℃) Nederbörd (mm)

Airtours service

Airtours representant möter dig på flygplatsen vid ankomst och hemresa. Under vistelsen finns representanten tillgänglig på träfftider på hotellen samt på telefon för att svara på frågor och ge tips och råd alla dagar i veckan mellan kl. 09-19 via sms och samtal. För akuta ärenden som olycksfall finns en dygnet-runt-öppen jourtelefon. Telefonnumret får du vid ankomst. Airtours lokala samarbetspartner heter Samos Holidays.

Andra resmål i Grekland