Arlanda

Resor till PargaGrekland

Fakta om Parga

Parga ligger på fastlandet på Greklands västkust. Här bor ca 2 500 bofasta invånare.

Att ta sig dit

Flyget landar i Preveza. Transfertiden till våra hotell i Parga är ca en timme. Eftersom Pargas gränder är smala så kan det ta tid för transferbussen att ta sig fram till hotellen samt att du kan behöva gå en bit till fots. I det fall du behöver promenera, transporteras bagaget. Transfertiden kan variera beroende på antal stopp och trafik. Airtours representant assisterar vid ankomst och avresa. Transfer kan förbeställas vid bokning.

Att ta sig runt

Bussförbindelser till Aten och flera andra städer på fastlandet. Båt flera gånger per dag till Korfu från Igoumenitsa och från Parga går utflyktsbåtar till småöarna Paxos och Antipaxos. Dagliga taxibåtar till Valtos- och Lichnosstranden. Uthyrning av bilar, mopeder och cyklar.

Nöjen

Längs strandpromenaden och upp bland gränderna finns gott om restauranger, tavernor och barer. Nattlivet är trevligt på Pargas många musikbarer.

Stränder

I Parga ligger Krioneristranden, också kallad "Town Beach". Det är en grovkornig sandstrand där det går att hyra solstolar och parasoller. Bredvid ligger Piso Krioneri, den är lite mindre och med större del klappersten. I utkanten av staden ligger Valtos Beach, en kilometerlång strand med grovkornig sand. Tre kilometer utanför stan finns den fina Lichnosstranden, här består stranden av små mjuka runda stenar. I närheten av Parga, längs hela västkusten ligger det många mindre och mer orörda stränder.

Barnvänligt

Parga är inte direkt barnvänligt då det är kuperat, vilket gör det lite svårare att ta sig runt med barnvagn. Stränderna sluttar ganska brant och det blir snabbt ganska djupt. Valtos är den strand som bäst lämpar sig för barnfamiljer.

Pass & visum - Grekland

För svenska medborgare krävs inget visum. Ditt pass måste vara giltigt under hela ditt besök i landet. För vidare information hänvisar vi till Greklands ambassad: https://www.svenska-ambassaden.com/Ambassad/9969/Grekland-i-Stockholm

Hälsa & vaccinationer - Grekland

Vi rekommenderar alla resenärer att vaccinera sig mot hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig i god tid före avresa. För resor inom Europa krävs vanligen inga ytterligare vaccinationer men det kan finnas undantag. För vidare information hänvisar vi till din vaccinationsmottagning. Allmän information om vaccinationer hittar du här: /bra-att-veta/vaccinationer/

Valuta

Euro

Språk

Grekiska

Elektricitet

220 V. Adapter behövs inte.

Tidsskillnad

+ 1 timme